Η ιστορία της Ενωτικής Αυτόνομης Κίνησης Οδοντιατρικής

Θέσεις και αντιθέσεις για την αρχή μιας γνωριμίας

Όταν η Ανεξαρτησία έφτιαξε την Ε.Α.Κ.Ο.
Ήταν, λοιπόν, κάποια στιγμή το 1985 όταν μια παρέα συμφοιτητών της Οδοντιατρικής, ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και τις προτάσεις τους, τις θέσεις και τις αντιθέσεις τους μέσα στον τότε πολιτικό φοιτητικό χώρο, χωρίς φραγμούς και εξωτερικές παρεμβάσεις, χωρίς έλεγχο και καθοδήγηση… Εκείνη η ανάγκη δημιούργησε ένα νέο κύμα φοιτητικού συνδικαλισμού στους κόλπους του Πανεπιστημίου που οριζόταν με μια έννοια,
“ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ”
Εκείνη η ανάγκη δημιούργησε πριν 27 χρόνια την Ενωτική Αυτόνομη Κίνηση Οδοντιατρικής (Ε.Α.Κ.Ο). Η ίδια αυτή ανάγκη οδήγησε και εμάς, σήμερα, να συμμετέχουμε σε αυτό το φοιτητικό σχήμα, δίνοντας μας έμπνευση και δύναμη να συνεχίζουμε παρά τις συνεχείς αντιξοότητες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε…
Για να γνωριστούμε καλύτερα…

Τι σημαίνει άραγε Ε.Α.Κ.Ο. ;;;
Η Ε.Α.Κ.Ο. δεν είναι απλά και μόνο ένα αρκτικόλεξο όπως πολλοί θέλουν να μας παρουσιάζουν με τα διάφορα «κολακευτικά τους σχόλια».
Ε.Α.Κ.Ο. σημαίνει να μπορείς να καθορίζεις ανεξάρτητα τις θέσεις σου και να διαμορφώνεις τη δική σου άποψη όσον αφορά τα προβλήματα που απασχολούν τη σχολή μας και την παιδεία γενικότερα, χωρίς να περιορίζεσαι από κομματικές γραμμές και κατευθύνσεις.

Ποιοι απαρτίζουν την Ε.Α.Κ.Ο. και ποιες οι αντιλήψεις τους;;;
Ίσως να σας έχουν απαντήσει οι διάφοροι «καλοθελητές πληροφοριοδότες» μας αλλά είμαστε σίγουροι ότι κάποια στοιχεία «ατυχώς» δεν αναφέρθηκαν.
Όπως για παράδειγμα ότι είμαστε απλοί, καθημερινοί φοιτητές της Οδοντιατρικής σχολής, που απλώς έχουμε το μεράκι να ασχοληθούμε για να αλλάξουμε κάτι σε αυτήν τη γεμάτη από προβλήματα σχολή.
Όπως επίσης το γεγονός, ότι πιστεύουμε στην πλήρη απομάκρυνση των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων από το χώρο του Πανεπιστημίου, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι αρνούμαστε τη λειτουργία των κομμάτων στην σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Είναι κατανοητό όμως ότι τα εκάστοτε κομματικά συμφέροντα, ο κομματικός φανατισμός και οι διάφορες συγκρούσεις των κομματικών παρατάξεων, δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση το κοινό καλό των φοιτητών, ούτε επιλύουν τα προβλήματά μας και συνεπώς δεν πρέπει να αποτελούν κομμάτι των σχολών μας, διότι πολύ απλά…

Δεν γίνεται να χαρακτηρίζεσαι Πολιτικά Ανεξάρτητος αν είσαι Οικονομικά Εξαρτώμενος.

>>> Εμάς οι απόψεις μας δε δημιουργούνται σε κομματικά γραφεία, ούτε οι αφίσες μας τυπώνονται με έξοδα των κομμάτων. Η μοναδική πηγή χρηματοδότησής μας είναι οι χοροί – πάρτι που κάνουμε και έτσι δεν εξαρτώμαστε οικονομικά άρα και πολιτικά από κανέναν.

>>> Επίσης αρνούμαστε την έννοια του αρχηγού σε αντίθεση με τις κομματικές παρατάξεις που την αποδέχονται. Αντίθετα, λειτουργούμε με καθολική ισοτιμία και σεβόμαστε την άποψη της μειοψηφίας.

>>> Και τέλος, δεν είμαστε προκατειλημμένοι εναντίον καμιάς άποψης ή θέσης, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που προέρχεται. Το κριτήριο που τις αιτιολογούμε όλες είναι το ίδιο: το συμφέρον του συμφοιτητή μας.

~ από eakodent στο 14 Σεπτεμβρίου, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: