ΔΣ (και καλά…)

Διοικητικό συμβούλιο Φοιτητών πραγματοποιήθηκε σήμερα. Θέματα, ορισμός Eκλογών Προσωρινής Επιτροπή Πρώτου Έτους. Ορίστηκε ομόφωνα για τις 8 Δεκεμβρίου. Λίγα λόγια, για τους ενδιαφερόμενους πρωτοετείς: κατεβαίνει όποιος θέλει, χωρίς να χρειάζεται τη στήριξη οποιασδήποτε κομματικής παράταξης, ανεξάρτητος. Το σκεπτικό των εκλογών αυτών είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του 15μελούς συμβουλίου στο λύκειο. Βέβαια, σίγουρα από προσεγγίσεις από κομματικές παρατάξεις θα γίνουν σίγουρα, για στήριξη, γραμμή του τί θα ψηφίσουμε και τηλέφωνα-μηνύματα. Η θεωρητικά πιο αδιάφθαρτη εκλογική διαδικασία, πετυχαίνεται από τις κομματικές παρατάξεις να καταντά τραγικοί σε κάποιο βαθμό. Στο βαθμό που μπορούν. Θα επανέλθουμε για το θέμα.

Επόμενο θέμα και φλέγον, ορισμός ημερομηνίας γενικής συνέλευσης.

Πρόταση ΔΑΠ: «15 Δεκεμβρίου, ώστε να περιμένουμε να κυλήσουν τα πράγματα λίγο ακόμα στη σχολή(!), να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα (!) και τι προβλήματα θα έχουν προκύψει μέχρι τότε…!» ΔΗΛΑΔΗ : Σήμερα, klein προβλήματα έχει η σχολή, σε γενικές γραμμές καλά τα πάμε και σήμερα δεν υπάρχουν θέματα και προβλήματα που απασχολούν τη σχολή?

Δεύτερο επιχείρημα, να έχουν γίνει οι εκλογές πρώτου έτους, ώστε να μας επισημάνουν τα προβλήματα και οι της Επιτροπής Πρώτου έτους. Ένας οποιοσδήποτε πρωτοετής δεν μπορεί να μιλήσει σε μια συνέλευση, ή εκτός συνέλευσης σε μεγαλύτερου έτους παιδιά? ΣΗΜ, αν οριστεί 15 Δεκεμβρίου και δε γίνει η δεύτερη εξ αναβολής πάει μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 22 Δεκεμβρίου που πολλοί θα έχουν φύγει ήδη για τα μέρη τους εν όψη εορτών και αν δε γίνει ούτε αυτή, η τρίτη εξ αναβολής πηγαίνει μετά τα Χριστούγεννα…(!)

ΕΑΚΟ όπως και ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ, πρότειναν ημερομηνία συνέλευσης, την 30 Νοεμβρίου επισημαίνοντας την προσπάθεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να αποφεύγει για ένα μήνα να πραγματοποιηθεί το ΔΣ, μη έχοντας άποψη ούτε για το νέο νόμο και τις εξελίξεις της παιδείας, ούτε προφανώς κατά τα παραπάνω λεγόμενα, για τα προβλήματα σχολής και εμμένοντας σε τακτικές «αποκοίμισης», αποστασιοποίησης των φοιτητών από θέματα κοινού ενδιαφέροντος για όλους τους φοιτητές της σχολής προσπαθώντας παράλληλα να επιδείξει ΜΟΝΟ «κοινωνικές παροχές» όπως πάρτυ, κεράσματα και εκδρομούλες. Μέχρι στιγμής υπήρχε ισοψηφία στο ΔΣ λόγω του ότι η ΔΑΠ (5 έδρες) επέμενε στις 15 Δεκεμβρίου και ΕΑΚΟ ( 2 έδρες ) ΠΑΣΠ ( 2 έδρες ) και ΕΑΑΚ ( 1 έδρα ) στήριζαν την 30 Νοεμβρίου. Έμενε η τοποθέτηση της «αγωνιστικής-και-πάντα-υπέρ-των συνελεύσεων-και-μαζικής-κινητοποίησης » ΠΚΣ ( 1 έδρα ), να επιλέξει μια από τις 2 ημερομηνίες, ή να προτείνει κάτι δικό της…(!) Και όντως, αντί να συμφωνήσει με την 30 Νοέμβρη, μιας και επείγει η πραγματοποίηση συνέλευσης ( ή έστω με τη ΔΑΠ για 15 Δεκέμβρη… : Ρ ), δεν αναγνώρισε το ΔΣ όπως και την προηγούμενη φορά, επειδή δεν έχουν δώσει επώνυμα οι υπόλοιπες παρατάξεις 1 εκπροσώπου τους στο ΔΣ και θεωρώντας πως δεν υφίσταται το ΔΣ… Νέα μόδα και γραμμή του ΚΚΕ, μιας και πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια, συμμετείχαν κανονικά στο ΔΣ!

Εν ολίγοις, η ΠΚΣ,, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, η σπουδάζουσα νεολαία του ΚΚΕ, ένα και το αυτό με την ΚΝΕ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ μαζί με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τη διαδικασία για τον ορισμό συνέλευσης φοιτητών στην Οδοντιατρική ΑΠΘ.

Advertisements

~ από eakodent στο Νοέμβριος 23, 2010.

4 Σχόλια to “ΔΣ (και καλά…)”

 1. Βρώμικο 89…

 2. Εν ολίγοις, η ΠΚΣ,, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, η σπουδάζουσα νεολαία του ΚΚΕ, ένα και το αυτό με την ΚΝΕ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ μαζί με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τη διαδικασία για τον ορισμό συνέλευσης φοιτητών στην Οδοντιατρική ΑΠΘ.

  Προσέξτε λίγο τον τρόπο έκφρασης σας ρε παιδιά. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν καθυστερεί τον ορισμό συνέλευσης αφού πρότεινε ημερομηνία. Η ΠΚΣ τον καθυστερεί με διάφορους μηχανισμούς. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι πάντα υπές των συνελεύσεων για να ακούγονται όλα τα προβλήματα και πάντα προτείνει υπεύθυνα λύσεις οι οποίες και υπερψηφίζονται από το σώμα της γενικής συνέλευσης, γεγονός που δείχνει ότι αποτελούν και την καλύτερη δυνατή λύση ανάμεσα σε αυτές που ακούγονται από όλες τις παρατάξεις. Αυτό είναι που κάνει την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη και όχι οι “κοινωνικές παροχές” όπως πάρτυ, κεράσματα και εκδρομούλες

  Τα γράφω αυτά μόνο και μόνο για να λέμε κάποια πράγματα με το όνομά τους.

  Φιλικά.

 3. Επειδή το ίδιο έγινε και πέρσι για μία συνέλευση που θέλαμε να προγραμματίσουμε, τα πράγματα έχουν ως εξής:

  Θέλει τη συνέλευση στις 15 Δεκέμβρη, ώστε να μη γίνει η 1η (άλλωστε ούτε που θα μπουν τα μέλη της στη συνέλευση, όπως πάντοτε στην 1η συνέλευση) και στη συνέχεια να πάει εξ αναβολής στις 22. Στις 22 όμως, ω τι περίεργο, όλοι θα έχουν φύγει για τα σπίτια τους και δε θα πάει κανείς σε συνέλευση. Οπότε πάλι εξ αναβολής μετά τα Χριστούγεννα. Όμως τι περίεργο, μετά είναι η εξεταστική! Η εξεταστική τελειώνει στις 18/2, οπότε να ξαναγίνει ένα Δ.Σ. να οριστεί η συνέλευση. Αλλά πότε θα μπορεί ο υπεύθυνος της ΔΑΠ για Δ.Σ.; Αν κρίνω από το ως τώρα, αρχές Μάη… Αλλά τότε δε θα χρειάζεται! Θα έχει τελειώσει η χρονιά!

  Μην αγχώνεστε, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30/11 και ώρα 2 μ.μ.

  Kanenas, άσε τα ψέματα. Η μεγαλύτερη σας διεκδίκηση για φέτος ήταν το party στο maison που δε χωρούσατε κιόλας… Ούτε το ίδιο το χέρι δεν πάει πάντως στο ότι «η ΔΑΠ είναι υπέρ των συνελεύσεων» και έγραψες υπές. Γλώσσα λανθάσουσα που λέγανε και κάποιοι παλιοί…

  Αλήθεια μια που είπες να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί δε γράφεις επώνυμα όταν ξέρεις σε ποιους απευθύνεσαι;

 4. Πρότεινε 15 Δεκεμβρίου… Τα τελευταία 5 χρόνια, πρώτη συνέλευση στην οδοντιατρική δεν κάναμε ποτέ. Πάντα πήγαινε δεύτερη εξ αναβολής, πέρυσι καταφέραμε και κάναμε , όχι 3η άλλα 4η (αντικαταστατικά μεν και με ευθύνη όλων των παρατάξεων-σχημάτων) εξ αναβολής! Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα να πάει 2η εξ αναβολής, όχι όμως κ 3ή καθώς πέφτει μέσα στις γιορτές. Το καταστατικό επίσης ορίζει να γίνει μια συνέλευση πριν τα χριστουγενα. Επ’ αυτου τι, ποιά η άποψη σου φίλε κανένα?

  Πιστεύεις πως πρέπει να περιμένουμε να δούμε και άλλο πως θα πάνε τα πράγματα, ως τις 15 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ΔΑΠ…? Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να παρθούν κάποιες αποφάσεις? Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνει μια συζήτηση γύρω από το νέο νόμο πχ? Γύρω από το θέμα των νοσηλείων?

  Από αυτά έχει προτείνει η ΔΑΠ τα τελευταία χρόνια, πες μου κάτι που έχει κυνηγήσει ώστε να υλοποιηθεί και έχει γίνει? Πές μου κάτι που έχει κάνει η ΔΑΠ για τη σχολή τα τελευταία 2 χρόνια.

  Ανταποδίδω το φιλικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: