ΕΚΛΟΓΕΣ 1ΟΥ ΕΤΟΥΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1ΟΥ ΕΤΟΥΣ

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές επιτροπής 1ου έτους.

Τι είναι οι εκλογές πρώτου έτους? Τι είναι η επιτροπή πρώτου έτους?

Κάθε έτος της σχολής, έχει μια 5μελή επιτροπή φοιτητών ώστε να μεριμνά για τα προβλήματα του έτους. Η 5 μελής επιτροπή προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα κάθε χρονιάς και μέσα από τις υποψηφιότητες των φοιτητών διαμέσου των παρατάξεων.

Η επιτροπή πρώτου έτους διαμορφώνεται πριν τις φοιτητικές εκλογές χωρίς την εμπλοκή των παρατάξεων καθώς ο κάθε φοιτητής που επιθυμεί να συνδικαλιστεί κατεβαίνει ανεξάρτητα. Οι 5 φοιτητές που θα εκλεχθούν είναι αυτοί που έλαβαν τη μεγαλύτερη στήριξη από τους συμφοιτητές τους.

Αντίθετα, στις φοιτητικές εκλογές, οι φοιτητές που θέλουν να εκλεχθούν στην επιτροπή έτους κατεβαίνουν ( ή και εξαναγκάζονται να κατέβουν ) υπό τη σημαία μιας παράταξης. Οπότε πλέον, το ενδιαφέρον τους μετατοπίζεται και στη συγκέντρωση ψήφων για την παράταξη και περιορίζεται το ενδιαφέρον τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του έτους, στα πλαίσια του «εμείς σαν ΠΑΣΠ-ΔΑΠ για το έτος είμαστε οι μόνοι που ενδιαφερόμαστε, ή προτείναμε αυτό κλπ…» Βέβαια, πάντα γίνονται προσπάθειες από πλευράς ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ ή και ΠΚΣ να γίνει προσέγγιση του κόσμου του 1ου έτους, υποσχόμενοι στήριξη σε συγκεκριμένους υποψηφίους. «Αν θες, μπορώ σε να στηρίξω και να βγεις…» Υποσχόμενοι να παρακινήσουν κόσμο, προτείνοντας συγκεκριμένο συνδυασμό υποψηφίων-ονομάτων στους φοιτητές, ξοδεύοντας άπειρα SMS και τηλέφωνα το προηγούμενο βράδυ βεβηλώνοντας τον «καθαρό και ανιδιοτελές» χαρακτήρα της διαδικασίας.

 

Advertisements

~ από eakodent στο Δεκέμβριος 6, 2010.

Ένα Σχόλιο to “ΕΚΛΟΓΕΣ 1ΟΥ ΕΤΟΥΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1ΟΥ ΕΤΟΥΣ”

  1. […] ΕΔΩ το σχετικό […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: