Τομέας Ένδο-Χειρουργική (23-11-10)

Πριν ακόμα αρχίσει ο Τομέας, ο κ.Τολίδης με τη κα.Χελβατζόγλου και την κα.Κολινιώτη διαπληκτίστηκαν άσχημα. Το γυναικείο μπλοκ κατηγορούσε τον κ.Τολίδη πως λειτουργεί παρασκηνιακά για την άδεια του, γιατί πήρε τηλ ο κ.Αθανασίου (!) το προηγούμενο βράδυ την κα.Κολινιώτη, ώστε να υπάρξει συγκατάβαση για την εκπαιδευτική άδεια που ζητάει ο κ.Τολίδης για μετεκπαίδευση στο Manchester! Πολλές φωνές και σιχτίρισμα off the record (το οποίο συνεχίστηκε και στο εργαστήριο της Οδ.Χειρουργικής).

Ξεκίνησε λοιπόν ο Τομέας με το θέμα του κ.Τολίδη. Τα ΔΕΠ της Χειρουργικής έλεγαν να μην πάει πουθενά, γιατί καίγεται το εργαστήριο και είναι ήδη αρκετά επιφορτισμένοι ως προς το ωράριο. Αντιπρότειναν να πάει μετά το Πάσχα και να κάτσει εκεί και μέρος του καλοκαιριού που πολλά ερευνητικά κέντρα τρέχουν προγράμματα και κλείνουν μόνο τον Αύγουστο. Μόνο ο κ.Γερασίμου δεν πήρε θέση. Ο ίδιος ο κ.Τολίδης όμως, βάσει νόμου έλεγε πως έχει το δικαίωμα συν ότι θέλει τη μετεκπαίδευση για την ανέλιξη του στην επόμενη βαθμίδα ως μέλος ΔΕΠ της Σχολής μας. (ΣΣ: Ποτέ στο παρελθόν κανείς δεν έχει αρνηθεί άδεια εκπαιδευτική και σιγά μη γίνει τώρα αυτό!). Επίσης, το εργαστήριο στο Manchester δε μπορεί να τον περιμένει μέχρις ότου θελήσει αυτός και πως το πρόγραμμα είναι για 24/1-24/6 και το έχει κανονίσει, ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να βάλει θέματα στην εξεταστική!

Οι εκπρόσωποι της Ενδοδοντίας στον Τομέα ήταν σε δύσκολη θέση, γιατί ως πλειοψηφία, αυτοί θα αποφάσιζαν. Ρωτήσαν γιατί δεν έχει έρθει ακόμα η κα.Τσίτρου (εξελέγη πέρσι στις 20/10/2009 αν θυμάστε). Ο κ.Τολίδης είπε πως έχουν σταματήσει οι διορισμοί και τα αδιόριστα ΔΕΠ έχουν κάνει σύλλογο με 1800 μέλη! Αν η κατάσταση είναι έτσι φέτος, του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερη, γιατί θα φύγουν και πολλοί ακόμα! Τελικά, πήρε αναβολή για την επόμενησυνεδρίαση,ωστόσο ούτε τότε ΔΕ συζητήθηκε! Παραπέμπεται στη Γενική Συνέλευση Τμήματος που θα πάρει και την απόφαση εν τέλει.

Έγινε και απολογισμός οικονομικός και προϋπολογισμός. Ο διευθυντής του εργαστηρίου Ενδοδοντίας κ.Τζιαφάς είπε πως πήρε 38.000 ευρώ  από την Πρυτανεία, αλλά η κα.Λυρούδια το αμφισβήτησε έντονα.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της Κοκκοτή που θέλει να μετακινηθεί από τον Τομέα της Προσθετικής στον Τομέα της Παθολογίας στο εργαστήριο του κ.Παλαγγια, αλλά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, γιατί μετακινείται η θέση ΔΕΠ και την χάνει ο τομέας. Τελικά, πριν αποφασίσει οτιδήποτε ο τομέας, θα ζητηθεί γνωμοδότηση από την επιτροπή νομικών ζητημάτων του ΑΠΘ. Επίσης, θα προκηρυχτεί θέση για τον κ. Σαπουντζή που έφυγε και για τονκ. Καλινδέρη (η θέση βοηθού που κατείχε μετατρέπεται σε θέση ΔΕΠ).

Επίσης, συζητήθηκε και μια καταγγελία που έγινε από φοιτητή που δούλευε στις κλινικές. Έψαχνε μέλος ΔΕΠ  για να πάρει λήξη, αλλά δεν ήταν εκεί ( ΣΣ. Όλο πρωτοτυπίες…. ). Τα μέλη ΔΕΠ του Τομέα είπαν πως ήταν στη θέση του το ΔΕΠ με βάση την ηλεκτρονική καταγραφή των υπογραφών, γιατί στο server φαίνεται να βάζει υπογραφές από 10:15 ως 12:30 (ΣΣ: Το ενδεχόμενο να έφυγε το τελευταίο μισάωρο δηλ 12:30 με 13:00 απορρίπτεται…?). Αυτό που ενόχλησε περισσότερο τα μέλη ΔΕΠ του τομέα όμως, ήταν ότι έγινε η καταγγελία στον πρόεδρο και από αυτόν παραπέμφθηκε στον Τομέα και δεν το ανέφεραν πρώτα στους εκπροσώπους των φοιτητών (ΔΣ ή επιτροπές έτους) πρώτα ή στον υπεύθυνο της Κλινικής! Ο κ. Διονυσόπουλος πρότεινε να μην απαντήσουν καν και να το επιστρέψουν ως απαράδεκτο! Τελικά, απαντήθηκε η καταγγελία και τονίζοεται ταυτόχρονα το ότι δεν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία. Σε εκείνο το σημείο ο κ.Κολοκούρης άρχισε να κατηγορεί τους εκπροσώπους των φοιτητών, γιατί λέει, ως τέτοιοι, δεν τους ενημερώνουμε και το μόνο που μας νοιάζει είναι να τους γράψουμε και να τους κάνουμε κομματόσκυλα! (ΣΣ. Για κάποιους δεν έχει άδικο… και καλό θα ήταν να τα πει εκεί που πρέπει!)

Advertisements

~ από eakodent στο Δεκέμβριος 13, 2010.

Ένα Σχόλιο to “Τομέας Ένδο-Χειρουργική (23-11-10)”

  1. […] Διαβάστε τη συνέχεια στο eakodent.wordpress.com […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: