ΠΑΣΠ time. ΔΑΠ tail…

Μαζεύτηκαν αρκετά. Και κάπου πριν την εξεταστική ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι φανερή η ανυπαρξία και η αδράνεια της ΠΑΣΠ Οδοντιατρικής τα τελευταία χρόνια. Κάθε πέρυσι και καλύτερα για τους συναδέλφους της αγωνιστικής ΠΑΣΠ. Η συντήρηση της έγκειται καθαρά στον πάγιο ψηφοθηρικό μηχανισμό που κουβαλούν χρόνια τώρα στο ελληνικό πανεπιστήμιο όπως και οι υπόλοιπες κομματικές παρατάξεις.

Ακόμα και οι όποιες «κινήσεις» της φέτος, ουσιαστικά αναδεικνύουν σε μεγαλύτερο βαθμό την αδράνεια αυτή στην οποία έχουν περιέλθει. Κινήσεις απόγνωσης και προσπάθειας να τραβήξει προσοχή. Είναι άλλωστε και καιροί δύσκολοι, εν μέσω ΔΝΤοκρατούμενης Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να καταφέρεις να πείσεις τον κόσμο ότι δεν είσαι ελέφαντας και ότι δεν είσαι με το κοπάδι τους και ότι δεν τους εξυπηρετείς … Εντάξει τα έχουμε ακούσει πολλές φορές τα περί της ανεξαρτησίας της ΠΑΣΠ οδοντιατρικής και σε πιο μπλοκ της νεολαίας ΠΑΣΟΚ συντάσσεται, (το εκσυγχρονιστικό ή το αναχρονιστικό, το πρώην ανατολικό κλπ)…

Πριν τα Χριστούγεννα και κάνοντας ένα come back, πριν την περίφημη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος που έπαιζε το θέμα, «νοσήλιο», ακούγονταν φήμες από πλευράς ΠΑΣΠ περί αδράνειας των υπολοίπων παρατάξεων-σχημάτων (πλην της ΔΑΠ που ούτως η άλλως δεν κινητοποίησε κόσμο ενόψει εκείνης της συνέλευσης) ότι αδιαφορούσαν για τη συνέλευση και για την κινητοποίηση του κόσμου ή ότι διαφωνούσαν με τη διεξαγωγή ΔΣ Φοιτητών κλπ. Πιο συγκεκριμένα η λάσπη αφορούσε την ΕΑΚΟ. Και ακόμα πιο συγκεκριμένα η γραμματεία της ΠΑΣΠ προσπαθούσε να περάσει και στα πιο μικρά της μέλη την άποψη αυτή, ώστε να διαδίδεται περισσότερο στη σχολή…  Ακόμα όμως και μέλη της ΠΑΣΠ αρνούνταν να το πιστέψουν, μετά συζητήσεις που υπήρχαν με συναδέλφους τους της ΕΑΚΟ, γνωρίζοντας ούτως η άλλως τη δράση του σχήματος.

Την ίδια τη μέρα της συνέλευσης, και αφού όντως έγινε κινητοποίηση με τη βοήθεια όλων πλην της ΔΑΠ, το τραπεζάκι της ΠΑΣΠ έσφυζε από SOS! Θύμιζε κάτι από εγγραφές πρωτοετών. 150 άτομα κόσμο μαζεμένα στο Α’ υπόγειο δύσκολο να βρεθούν ταυτόχρονα! Ωραία μέρα, να φανεί ακόμα μια φορά η «δράση και η αγωνιστικότητα» της ΠΑΣΠ Οδοντιατρικής. Μοιράστηκε βέβαια και ένα κείμενο σχετικό για τη συνέλευση το οποίο λίγο πολύ μεταξύ άλλων καλούσε σε αναδιοργάνωση τη σχολή υπό την αιγίδα της σημερινής Προεδρείας…(!), οπότε «πιάσανε» και λίγο την αγωνιστικότητα στο όσον αφορά το χαρτομοίρασμα. Η λογική αυτή τη μέρα εκείνη, ξεπέρασε ακόμα και αυτή της πρωτοπόρας σε κάτι τέτοια, ΔΑΠ.

Και το αποκορύφωμα…; Το ανιδιοτελέστατο ενδιαφέρον των συνδικαλιστών της προς τους φοιτητές τους 4ου έτους και την τσέπη τους. Επειδή η προεδρεία αρνούταν να τυπώσει το βιβλίο-σημειώσεις της Γνάθο (επίσημο σύγγραμμα το οποίο θα έπρεπε να παρέχει η σχολή και όχι SOS και σημειώσεις τρίτων φοιτητών!), αποφάσισαν τα παιδιά της ΠΑΣΠ να το τυπώσουν και να το παρέχουν αυτοί. «Βιβλιοπωλείο ΠΑΣΠ Οδοντιατρικής – Δωρεάν διανομή συγγραμάτων» Καλό ακούγεται ως πρώτη σκέψη… Ε? Σαν παράταξη, αποφασίζεις ένα μέρος τους ταμείου σου να το βάλεις στην τσέπη των φοιτητών… Κι όμως δεν αφορούσε όλους τους φοιτητές γιατί τα αντίτυπα δεν ήταν παραπάνω από 40… Γιατί? Δεν έφταναν τα λεφτά? Γιατί δεν τυπώθηκαν 115 αντίπυπα για όλους τους φοιτητές του έτους? Ή μήπως …υπολόγιζαν να δώσουν τα 15 στους «δικούς τους» και τα υπόλοιπα σε όποιον τους ψιλοπάει σαν ΠΑΣΠίτες ή το πολύ πολύ να το τσιμπήσει και κάποιος ως ρουσφέτι. Γιατί αν δεν έφταναν τα λεφτά του ταμείου της ΠΑΣΠ, θα μπορούσαν τα μέλη της επιτροπής του 4ου έτους της ΠΑΣΠ, να συζητούσαν το θέμα και με τους υπολοίπους εκπροσώπους της επιτροπής του 4ου έτους… Απ’ την άλλη, πως δεν το πήρε και είδηση η Προεδρεία της Σχολής ώστε από δω και πέρα να μην μας τυπώνει άλλο πια σημειώσεις, αλλά να τα αναθέτει στις κομματικές παρατάξεις που είναι πρόθυμες για κάτι τέτοιο προφανώς. Εδώ όμως δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις τακτικές της ΔΑΠ. Δε θα μπορούσε ούτως η άλλως η γαλάζια παράταξη να μείνει έξω απ’ το χορό. Σε λίγες μέρες λοιπόν και η ΔΑΠ ξεκίνησε να μοιράζει βιβλία. Και όχι, προφανώς δε μοίρασε τα υπόλοιπα 75 αντίτυπα του βιβλίου που δεν μοίρασε η ΠΑΣΠ, παρά μόνο στους αντίστοιχους θερωρητικά «δικούς της» φοιτητές… Είναι και άλλα βιβλία στο 4ο έτος που δεν έχουν μοιραστεί στους φοιτητές, όπως Ορθοδοντικής και Γναθοχειρουργικής, τώρα πολλοί ψάχνουν τα Εμφυτεύματα, λέτε να τα τυπώσουν και αυτά το ίδιο «αφιλοκερδώς»…? Έχουμε σηνηθίσει δυστυχώς τα SOS και θέματα που μοιράζονται έντυπα στη σχολή για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν είναι όμως το ίδιο να μοιράζεις επιλεκτικά ένα βιβλίο που θα έπρεπε να μοιράζεται κανονικά σε όλους τους φοιτητές! SOS-θέματα όποιος θέλει παίρνει και βρίσκει. Όμως…

Τα συγγράματα τα δικαιούνται και πρέπει να τα έχουν όλοι οι φοιτητές και όχι «λίγοι και καλοί», ούτε «οι δικοί μας» και «οι δικοί τους». Και κυρίως, τα συγγράμματα πρέπει να παρέχονται από τη Σχολή και από κανέναν άλλον. Διότι σήμερα, όποιος δεν πήρε βιβλίο από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ θα το πληρώσει σε ευρώ, κι όποιος το πήρε θα το πληρώσει σε ψήφο.

Οι γαμάτοι συνδικαλισταράδες μας ας αφήσουν κατά μέρος ποιος θα ψαρέψει περισσότερες ψήφους, κι ας βρούμε επιτέλους το νόημα: μόνη και αναγκαία απαίτηση είναι η παροχή των συγγραμάτων και ίση μετεχείρηση όλων από τη σχολή.
Τώρα απλά υποβαθμίζεται το αίτημα για συγγράμματα από τη σχολή και βολεύονται όλοι, σε βάρος των φοιτητών και υπέρ των πελατειακών σχέσεων…

Advertisements

~ από eakodent στο Μαρτίου 10, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: