ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 5/5/2011 ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Διανύσαμε μια χρονιά που μετά βίας έγινε μια Γενική Συνέλευση Φοιτητών και αυτή, κατόπιν συλλογής υπογραφών. Ακόμα και αυτή όμως, αρχικά δεν αναγνωρίστηκε από τις κομματικές παρατάξεις. Καθημερινά προβλήματα της σχολής ( σχετικά με κλινικές , εργαστήρια, μαθήματα ) που θα μπορούσαν να λυθούν με μια απλή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των φοιτητών, δε λύθηκαν λόγω αδράνειας και πάλι των παρατάξεων.

Λόγω των παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι έχει καταντήσει ο σύλλογος φοιτητών ένα φάντασμα, που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του φοιτητή. Ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας, ορίζεται από το ισχύον απαρχαιωμένο καταστατικό του συλλόγου. Θεωρούμε αναγκαίο λοιπόν, ο σύλλογος να μπει σε μια διαδικασία συζήτησης και τροποποίησης του, ώστε να αλλάξει η συγκεκριμένη κατάσταση.

Για να πετύχουμε αυτήν την αλλαγή, δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει… Το μόνο που χρειάζεται είναι να πετύχουμε την πραγματοποίηση καταστατικής συνέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε την παρουσία 270 φοιτητών οδοντιατρικής όπου οι 203+ να θέλουν να αλλάξει το άδικο αυτό σύστημα.

Πιστεύουμε σαν ΕΑΚΟ ότι μόνο μέσω της αλλαγής του καταστατικού μπορεί να αναδειχθεί η Γενική Συνέλευση φοιτητών στο ανώτατο πολιτικό μας όργανο. Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε την ύπαρξη πολιτικών παρατάξεων, άλλα θεωρούμε επιτακτική την απεμπλοκή τους από την εκλογική διαδικασία, εφόσον αυτή έχει καταντήσει ο αυτοσκοπός τους. Συγκεκριμένα, μέσα από τις εκλογές, κάθε κομματική παράταξη στοχεύει ουσιαστικά σε ένα ποσοστό και μόνο, στα πλαίσια του οπαδισμού και στην ανάδειξη μέσω αυτού, συγκεκριμένων στελεχών τους.

  • Θέλουμε έναν υγιή συνδικαλισμό από φοιτητές που δεν τους ενδιαφέρει να ζητωκραυγάζουν και να γλείφουν πχ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κατάντησαν έτσι, το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούμε.
  • Θέλουμε έναν υγιή συνδικαλισμό από ανεξάρτητους ανθρώπους που με ελεύθερο μυαλό θα εκπροσωπούν τις αποφάσεις των φοιτητών μέσα από τις γενικές συνελεύσεις. Θέλουμε ο κάθε συνδικαλιστής να είναι κύριος του εαυτού του… Σήμερα οι περισσότεροι συνδικαλιστές είναι φερέφωνα των υπευθύνων τους.
  • Θέλουμε υγιείς σχέσεις ανάμεσα στους συναδέλφους και όχι κοκορομαχίες και γενικότερα εμπόλεμο κλίμα στη σχολή.
  • Θέλουμε ο κάθε φοιτητής να στηρίζει την πρόταση που κρίνει καλύτερη και όχι να στηρίζει τη σημαία του κόμματος, ακόμα κι αν αυτό λέει ανυπόστατα και ανεδαφικά λόγια κι έτσι ο καθένας, θα αξιοποιεί την κρίση του.

Μολονότι δε μας εκφράζει η παρούσα κατάσταση, θεωρούμε αναγκαία τη συμμετοχή μας και τη μη απόκοπή μας από το παρόν σύστημα, βλέποντας το σαν ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την όποια ισχύ μας δίνει ώστε να το αλλάξουμε και να πετύχουμε την εξυγίανση του.

Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση στις 5/5/2011 ώστε να γίνει το πρώτο βήμα. Απαραίτητη η παρουσία όλων μας. Η αλλαγή θέλει συμμετοχή!

ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ 60+ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΩΡΙΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1/8 ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

405 ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΕΡΥΣΙ. ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ:

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 5/5/2011

Advertisements

~ από eakodent στο Μαΐου 2, 2011.

Ένα Σχόλιο to “ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 5/5/2011 ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ”

  1. Θα σας παρακαλούσα πάρα πολύ να κατονομάσετε συγκεκριμένα τη ΔΑΠ-ΝΔ(ΦΚ) και την ΠΚΣ στην πρώτη παράγραφο γιατί σε παλαιότερα κείμενα σας με τον όρο »κομματική παράταξη» έχετε αναφερθεί και στην παράταξη στην οποία ανήκω, την ΠΑΣΠ, η οποία ποτέ δεν αρνήθηκε τη διεξαγωγή διοικητικού συμβουλίου φοιτητών ή Γενικής Συνέλευσης τμήματος αλλά το ακριβώς αντίθετο. Συγκάλεσε αρκετές φορές μες στη διάρκεια της χρονιάς Δ.Σ. (επί ματαίω βέβαια λόγω άρνησης ΔΑΠ και μη αναγνώρισης αυτού από την ΠΚΣ) και όλα τα μέλη της υπέγραψαν και βοήθησαν στη συλλογή υπογραφών για την Γ.Σ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: