Πρακτικά Δ.Σ. Φοιτητών Οδοντιατρικής ΑΠΘ, Πέμπτη 5/5/2011 | Εξ’ αναβολής ΓΣ Φοιτητών Πέμπτη 12/5/2011 | 14:30 | Μπλε Αμφιθέατρο

Την Πέμπτη 5/5/11 μιας και η Γενική Συνέλευση Φοιτητών δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας, έγινε ΔΣ Φοιτητών για να οριστεί η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση. Εκεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εν ολίγης κρέμασε τους συμφοιτητές μας που υπέγραψαν για να γίνει συνέλευση, κρέμασε ακόμα και συμφοιτητές μας που κατεβαίνουν στο ψηφοδέλτιο της, μη αναγνωρίζοντας τη Γενική Συνέλευση. 

Εκτός αυτού, οι κουβέντες που ειπώθηκαν στα πρακτικά από πλευράς ΔΑΠ, προσπαθώντας να λασπολογήσουν την Ε.Α.Κ.Ο., όπως χρόνια τώρα συμβαίνει, γελοιοποιούν και χλευάζουν το Σύλλογο και τη λειτουργία του. Αν μη τι άλλο, διαβάζοντας κανείς τα παρακάτω, μόνο απογοήτευση εισπράττει! Απογοήτευση και απέχθεια. Κάτι το οποίο συστηματικά επιδιώκουν οι κομματικές παρατάξεις και δη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οδοντιατρικής τα τελευταία δύο χρόνια πολύ έντονα, προσπαθώντας να αποκοιμίσει το Σύλλογο, να αμβλύνει το ενδιαφέρον του για τα κοινά, θεωρώντας οι μεγαλοσυνδικαλιστές της, ότι έτσι , θα μπορούν να κάνουν «το κομμάτι τους» και να κυνηγήσουν τους προσωπικούς τους στόχους και φιλοδοξίες.

Θεματολογία:

1) Ορισμός Γενικής συνέλευσης φοιτητών Οδοντιατρικής.

ΔΑΠ: Ορισμός ΓΣ Φοιτητών την Τρίτη 10/5/2011 και ώρα 12:00 η οποία είναι σύμφωνη με το καταστατικό της σχολής και είναι απόφαση Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής δλδ της τελευταίας απόφασης ΓΣ Φοιτητών η οποία έγινε το Δεκέμβριο 2010 και είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων για το σύλλογο μας.

Ερώτηση ΕΑΚΟ προς ΔΑΠ: Γιατί εφόσον από τη Δευτέρα 2/5/2011 έχει οριστεί ΓΣ Φοιτητών κατόπιν συλλογής υπογραφών σύμφωνα με το καταστατικό και έχουν επικυρωθεί από τη γραμματεία στην οποία έχουν υπογράψει και φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεν αναγνωρίζετε τη συνέλευση;

ΔΑΠ: Σεβόμαστε τις υπογραφές και στηρίζουμε καθ ότι θα μπορούσαμε να υπογράψουμε και εμείς σ’ αυτή τη λίστα. Η λίστα των υπογραφών εμφανίστηκε στο σημερινό ΔΣ και η πρώτη σύμφωνα με το καταστατικό συνέλευση που μπορεί να οριστεί είναι η Τρίτη 10/5. […!?!…]

ΕΑΚΟ: Από την Τρίτη που μαζεύτηκαν οι υπογραφές μετράμε 3 μέρες ενημέρωσης του συλλόγου όπως ορίζει το καταστατικό άρα θεωρούμε ανυπόστατη την άποψη της ΔΑΠ.

ΔΑΠ: 3 μέρες μετά την Τρίτη που μαζεύτηκαν οι υπογραφές είναι Παρασκευή. Μέρα που προτείνουμε στο προηγούμενο ΔΣ και εσείς το αρνηθήκατε.

ΠΑΣΠ: Εφόσον σέβεστε τις υπογραφές και τις στηρίζετε για ποιο λόγο αρνείστε πεισματικά τον ορισμό εξ’ αναβολής ΓΣ για την Πέμπτη 12/5 και εφόσον υπάρχουν σημαντικά ζητήματα του συλλόγου;

ΔΑΠ: Μάλλον συνάδελφοι είστε εκτός θέματος γιατί τόση ώρα αναλύουμε και εξηγούμε ότι η σημερινή συνέλευση είναι αντικαταστατική.

ΠΑΣΠ: «Ευχαριστούμε» τους συναδέλφους της ΔΑΠ που δεν έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση.

ΔΑΠ: Εξηγήσαμε ότι σεβόμαστε το καταστατικό και δεν χέζουμε όπως είπαν άλλοι. […!?!…]

ΠΑΣΠ: Σας παρακαλούμε να διευκρινίσετε ποια παράταξη του ΔΣ «χέζει» το καταστατικό. […!?!…]

ΔΑΠ: Το ακούσατε και εσείς, η ΕΑΚΟ. […!?!…]

ΕΑΚΟ: Δεν έχει ειπωθεί ποτέ από την ΕΑΚΟ στα πρακτικά το παραπάνω, το οποίο υπάγεται στην τακτική λασπολογίας από ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού, παράγραφος 2, έκτακτη Γενική Συνέλευση μπορεί να γίνει με έγγραφη αίτηση του 1/8 των μελών τους ΣΔ. Δε χρειάζεται έγκριση από το ΔΣ. 59 υπογραφές συγκεντρώθηκαν και επιβεβαιώνεται ότι ανήκουν στο Σύλλογο Φοιτητών.

ΔΑΠ: Σύμφωνα με το άρθρο που αναφέρεις, ο Σύλλογος Φοιτητών οφείλει να ενημερωθεί 3 μέρες πριν από τη Συνέλευση στην οποία επιθυμεί να συμμετάσχει. Είναι αδιανόητο ο Σύλλογος να μην είναι ενημερωμένος για Γενική Συνέλευση στην οποία παίρνονται σημαντικές αποφάσεις.

ΑΡΕΝ: Σύμφωνα με το άρθρο 12 παράγραφος 2, η συλλογή υπογραφών που πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη διεξαγωγή συνέλευσης στις 5/5/2011 είναι έγκυρη χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από το ΔΣ. Η τοποθέτηση της ΔΑΠ σύμφωνα με την οποία είναι ο ορισμός συνέλευσης 3 μέρες μετά το ΔΣ αφορά συνέλευση με θεματολογία ημερησίας διάταξης και όχι έκτακτες όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επομένως η πρόταση της ΔΑΠ είναι αντικαταστατική η συνέλευση στις 5/5/11 είναι έγκυρη σύμφωνα με το καταστατικό και η εξ’ αναβολής μπορεί να πραγματοποιηθεί μια βδομάδα μετά. Είμαστε σύμφωνοι να οριστεί 2η εξ’ αναβολής Συνέλευση την Τρίτη 10/5/2011.

ΕΑΑΚ: Ως σχήμα ΕΑΑΚ αναγνωρίζουμε την ορισμένη με υπογραφές συνέλευση συνεπώς την εξ’ αναβολής που ορίζεται 12/5 καθώς για μας το πιο αξιόπιστο όργανο είναι τα ίδια τα μέλη του συλλόγου που υπέγραψαν για τη συνέλευση η οποία σύμφωνα με το καταστατικό δε χρειάζεται αναγνώριση από το ΔΣ άλλα με επικύρωση η οποία πραγματοποιήθηκε, ωστόσο είμαστε σύμφωνοι και με τον ορισμό και νέας συνέλευσης Τρίτη 10/5/2011 και ώρα 15:00 καθώς για μας οι δύο συνελεύσεις αποτελούν διαφορετικά σημεία καθώς η μία ορίζεται από έγγραφη αίτηση μελών του συλλόγου ενώ η άλλη από πρόταση μελών του ΔΣ. Ε

Ερώτηση ΕΑΚΟ προς ΠΑΣΠ: Αναγνωρίζετε τις Υπογραφές που μαζεύτηκαν την Τρίτη 3/5/11 για συνέλευση στις 5/5/11;

ΠΑΣΠ: Φυσικά εφόσον υπάρχουν υπογραφές των μελών της παράταξης μας. ΠΑΣΠ: Η συνέλευση που είχε καθοριστεί για σήμερα είναι πλήρως αναγνωρίσιμη από εμάς. Σεβόμενοι το καταστατικό το οποίο ορίζει την εξ’ αναβολής συνέλευση μια βδομάδα μετά δηλαδή 12/5 στις 14:30 θέλουμε να πραγματοποιηθεί εκείνη την ημερομηνία. Με τη μη αναγνώριση του ΔΣ από την ΠΚΣ προβλέπουμε πως το αποτέλεσμα του ΔΣ αυτού θα είναι ισοψηφία και θα αδυνατούμε να πάρουμε απόφαση. Ερχόμαστε να προλάβουμε την τοποθέτηση των υπευθύνων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θυμίζοντας τους πως δεν είναι απλά μια εξ΄ αναβολής συνέλευση άλλα μια εξ’ αναβολής συνέλευση μετά από συλλογή υπογραφών του συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής οι οποίοι έχουν επιλέξει με την ψήφο τους και τα 11 μέλη του ΔΣ και κατ’ επέκταση δική τους ενυπόγραφη απόφαση ( όπως η συνέλευση αυτή ) είναι πάνω από ΔΣ.

ΕΑΑΚ: Αναθεωρώντας την προηγούμενη τοποθέτηση μας και θεωρώντας υγειές το σκεπτικό να πραγματοποιηθεί μόνο μια Γενική Συνέλευση την επόμενη βδομάδα, ανώτερο όργανο θεωρούμε τον ίδιο το Σύλλογο Φοιτητών Οδοντιατρικής και όχι το ΔΣ, συνεπώς είμαστε σύμφωνοι μόνο με τη διεξαγωγή εξ’ αναβολή Γενική Συνέλευσης την Πέμπτη 12/5/11 και ώρα 14:30 .

ΕΑΚΟ: Προτείνουμε Συνέλευση Εξ’ αναβολής την Πέμπτη 12/5/2011 και ώρα 14:30

Συμπεράσματα: Υπάρχουν 2 προτάσεις:

1) Της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για συνέλευση Τρίτη 10/5/2011 (ως πρώτη ορισθείσα)

2) Της ΕΑΚΟ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ για εξ’ αναβολής Γενικής Συνέλευση (της σημερινής 5/5) για Πέμπτη 12/5/2011 στις 14:30

Η ΠΚΣ δεν αναγνωρίζει το ΔΣ

Συνεπώς ψήφοι:             πρόταση (1)     —>   5 ψήφοι

                                    πρόταση (2)     —>   5 ψήφοι

ΥΓ. Αντιλαμβανόμαστε όλοι το πόσο δυσλειτουργική είναι φέτος η ΠΚΣ μη αναγνωρίζοντας το ΔΣ στο οποίο η ίδια κατεβάζει ψηφοδέλτιο στις εκλογές…! Η απόλυτη κοροϊδία απέναντι στο σύλλογο!

ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΩΡΑ 14:30 ΣΤΟ ΜΠΛΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ!

Advertisements

~ από eakodent στο Μαΐου 8, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: