Η «τρόικα» στην Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ!

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα η διαδικασία της εξωτερικής αξιολόγησης για τη σχολή μας. Τη Δευτέρα λοιπόν, η επιτροπή επισκέφθηκε την πρυτανεία. Ακολούθησε, καφεδάκι στο κυλικείο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ με τον πρόεδρο της Οδοντιατρικής Σχολής Κ.Αντωνιάδη, και κατόπιν κατέφτασε και στην Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ. Από τις 5 ως τις 9 το βράδυ βρισκόταν στο γραφείο του προέδρου μαζί και με τους διευθυντές των εργαστηρίων και τον υπεύθυνο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προφανώς για κάποια ενημέρωση – συζήτηση.

Σήμερα Τρίτη, η επιτροπή επισκέφθηκε κάποιες από τις κλινικές της σχολής μας και όπως έγινε γνωστό, η επιτροπή καθυστέρησε την άφιξη της στη σχολή για 1μιση περίπου ώρα και η διαδικασία καθυστέρησε να ξεκινήσει. Αρκετά από τα μέλη ΔΕΠ σήμερα έμειναν στις θέσεις τους όλη τη μέρα σήμερα, ως τις 4 το μεσημέρι σε αντίθεση με άλλες μέρες που φεύγουν πιο νωρίς, καθώς οι περισσότεροι διατηρούν και ιδιωτικά ιατρεία τα απογεύματα! Χαρακτηριστικά, το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο ήταν ανοιχτό ως τις 4, ενώ τις προηγούμενες μέρες λειτουργούσε ως τις 2 το μεσημέρι! Κάποια μέλη ΔΕΠ ήταν ντυμένα με ιατρική ενδυμασία από πάνω ως κάτω και όχι μόνο με την οδοντιατρική-ιατρική ποδιά ως συνήθως.

Η δε επιτροπή αξιολόγησης, δείχνει έκπληκτη και απορεί με διάφορα που συμβαίνουν ή δε συμβαίνουν στη σχολή μας ή και στην εκπαίδευση γενικότερα, όπως:

«Είναι δυνατόν να μην πλήρωναν τόσα χρόνια νοσήλια οι ασθενείς…;»

«Γιατί μοιράζονται δωρεάν τα συγγράμματα στους φοιτητές…;»

«Γιατί δεν υπάρχουν δίδακτρα για τους φοιτητές…;» (!)

«Γιατί οι κλινικές κλίνουν στις 4 το μεσημέρι και δεν είναι ανοιχτές ως τις 7 το απόγευμα…;»

Σημειωτέων ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι, από τα μέλη της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης έχουν φοιτήσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

~ από eakodent στο 8 Ιουνίου, 2011.

2 Σχόλια to “Η «τρόικα» στην Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ!”

  1. σημειωτέον!το άρθρο καλό αλλά κυρίως καυστικό και σατυρικό όπως είναι η ΕΑΚΟ πλην εξαιρέσεων.

  2. Ρεαλιστικό και ανάλαφρο θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί, αν αναλογιστούμε την εξωραισμένη υποκριτική εικόνα της σχολής που αντίκρυσε η αξιολόγηση και η οποία δυστυχώς ΔΕΝ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι φοιτητές της και στις ανάγκες τους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: