Το σκηνικό των προεδρικών εκλογών, 2011 | Οδοντιατρική ΑΠΘ

Στα παραλειπόμενα από τη χθεσινή μέρα της εκλογής του νέου προέδρου της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ, είχαμε τα εξής γεγονότα:

Η κ.Καββαδία αφού πρώτα απέσυρε την υποψηφιότητα της για τη θέση του προέδρου, πρότεινε αντί αυτής τον κ.Παλαγγιά. Ο κ. Παλαγγιάς λοιπόν δέχθηκε και ως μοναδικός υποψήφιος εξελέγη στη θέση του προέδρου. Οι ψηφίσαντες τη χθεσινή ημέρα ήταν περί τους 131. Περίπου 6 ήταν τα άκυρα ψηφοδέλτια και 30+ τα λευκά  ενώ το ποσοστό εκλογής ήταν γύρω στο 70%. Από τους 131 οι 50 σχεδόν ήταν μέλη ΔΕΠ (από τα 84 που έχει πλέον η σχολή) και οι υπόλοιποι μέλη ΕΤΕΠ, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές. Σημαντική λοιπόν η αποχή, αν σκεφτεί κανείς ότι το εκλογικό σώμα προσέγγιζε τα 1000 άτομα (στις τελευταίες προεδρικές ήταν πάνω από 1000) και σαν ποσοστό άγγιξε το 80% τουλάχιστον, απ’ την άλλη όμως ήταν μια διαδικασία προτετελεσμένη δεδομένου της μοναδικής υποψηφιότητας. Μέχρι και πρόπερσι, υπήρχε διάταξη στο νόμο για της προεδρικές εκλογές κάθε τμήματος, σύμφωνα με την οποία, για να ισχύει η εκλογική διαδικασία, θα έπρεπε να συμμετείχε το 30% του εκλογικού σώματος, διαφορετικά, πρόεδρο σχολής όριζε η πρυτανεία του πανεπιστημίου. Η διάταξη αυτή τροποποιήθηκε και κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει.

Για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, αρχικά δεν προθυμοποιήθηκε κανείς να θέση υποψηφιότητα, παρά μόνο ο κ.Λάμπρος Ζουλούμης της Γναθοχειρουργικής ο οποίος αυτοπροτάθηκε. Κάποιοι όμως από τα μέλη ΔΕΠ, ανάμεσα τους ο κ.Κολοκούρης έντονα, αντιπρότειναν τον κ.Αντωνιάδη, ο οποίος ως τέως πρόεδρος, θα έχει ήδη μια γνώση και πείρα παραπάνω, σε ότι αφορά τα διοικητικά της σχολής. Μετά από ορισμένες πιέσεις και συζητήσεις ο κ.Ζουλούμης απέσυρε την υποψηφιότητα. Και εδώ τα ποσοστά των ψήφων ήταν παρόμοια με μόνη μικρή διαφορά τα λευκά καθώς ο κ.Αντωνιάδης εξελέγη με ποσοστό της τάξης τους 77% έναντι στο λευκό.

Στις προεδρικές εκλογές λοιπόν, ήταν εμφανής η πρόθεση αποφυγής διενέξεων – διαπροσωπικών αναμετρήσεων μεταξύ των μελών ΔΕΠ. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν και στη σχολή αλλά θα αναρτηθούν και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της σχολής τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τη γραμματεία του προέδρου της σχολής.

~ από eakodent στο 17 Ιουνίου, 2011.

Ένα Σχόλιο to “Το σκηνικό των προεδρικών εκλογών, 2011 | Οδοντιατρική ΑΠΘ”

  1. […] [πηγή: eakodent.wordpress.com] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: