Η Πολιτικοποίηση Των Νέων

Με θλίψη διαπιστώνω ότι στις μέρες μας το να μην υποστηρίζεις ένα από τα 3-4 standar κόμματα της βουλής σημαίνει ότι είσαι μη πολιτικοποιημένος… Ότι πας όπου φυσάει ο άνεμος… Ότι είσαι κρυφοφασίστας…

Όλα αυτά είναι μερικές από τις ατάκες που έχω ακούσει από συναδέλφους της δαπ,της πασπ και της π.κ.σ. για τους συνδικαλιστές της ΕΑΚΟ! Και αναρωτιέμαι… Από πότε οι λέξεις ακομμάτιστος και μη πολιτικοποιημένος είναι συνώνυμες? Αδυνατώ να δεχτώ ότι,ένας άνθρωπος, για να θεωρείται πολιτικοποιημένος, πρέπει να υποστηρίζει κάποιον από αυτούς που κατέστρεψαν (κατά κοινή ομολογία!) τη χώρα μας! Προσωπικά που φαίνεται από αξιολύπητο εώς αδιανόητο το μεγαλύτερο ποσοστό της σημερινής νεολαίας να εξακολουθεί να τους στηρίζει! Να στηρίζει το κόμμα! Είτε άμεσα είτε έμμεσα…

Και μιλώντας για κόμμα θέλω να εκθέσω άλλη μια άποψή μου. Δεν λυπάμαι τα άτομα που ακολουθούν άκριτα, σαν πρόβατα, ένα κόμμα… Στεναχωριέμαι όμως για άτομα με κριτική σκέψη και άποψη η οποία παρεκλίνει από τη δεξιά (πλέον) πολιτική του κόμματος αλλά παρόλαυτα εντάσσονται σ’ αυτό το κόμμα…Το κακό της υπόθεσης είναι ότι η διαφορετικότητα των μελών του κόμματος απαλείφεται και η (ακόμα και εμπεριστατωμένη) γνώμη του καθενός αλλοτριώνεται στο βωμό της «κομματικής γραμμής»! Επομένως ο τρόπος λειτουργίας ενός κόμματος είναι από τη φύση του αντίθετος με την αυτόβουλη δράση των μελών του, υποτάσσοντάς τα σε μια κοινή γραμμή που έχει χαράξει ένας αρχηγός ή ακόμα χειρότερα ξένοι εντολοδότες του!

Και μου φαίνεται αστείο ή καλύτερα κωμικοτραγικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι που βρίζουν και καταριούνται σήμερα τους πολιτικούς (συνήθως οι μεν τους δε) είναι αυτοί που χθες κουνούσαν γαλαζοκοκκινοπράσινα σημαιάκια στην αριστοτέλους και στο Βελλίδειο και αύριο θα τα κουνήσουν πάλι για να στηρίξουν το κόμμα!

Αυτός είναι πλέον ο σκοπός της νεολαίας? Να γίνει το τσιράκι τους? Ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω! Προτιμώ να έχω ελευθερία σκέψης και γνώμης χωρίς καμιά κομματική γραμμή και ας με χαρακτηρίσετε όπως θέλετε! Ή μάλλον όπως σας λέει το κόμμα να κάνετε! Και ας μην απολαμβάνω προνόμια όπως εύκολα μεταπτυχιακά και εργασίες!

Advertisements

~ από eakodent στο Ιουνίου 26, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: