Επισκόπηση της χθεσινής (1/9/2011) Γ.Σ. Φοιτητών Οδοντιατρικής ΑΠΘ

Η χθεσινή συνέλευση ξεκίνησε με την τοποθέτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την οποία εκπροσώπησε ο ένας εκ των δύο συνυπευθύνων της. Η ομιλία δεν κράτησε πολύ. Αρχικά έγινε λόγος για τη γενιά του Πολυτεχνείου και το πώς έφτασε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και να πληρώνει η σημερινή νεολαία τα δικά της λάθη. Η ΔΑΠ δήλωσε κατά του νέου νόμου και πρότεινε ανασύσταση της ΕΦΕΕ (Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος) για να συγκροτηθεί εκ νέου το φοιτητικό κίνημα και να γίνει νέος διάλογος πάνω στο νέο νόμο, τη στιγμή που οι εξελίξεις τρέχουν! Καθώς η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε αρχικά αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, αλλά στο τέλος υπερψήφισε το νομοσχέδιο της κας. Διαμαντοπούλου έγιναν ερωτήσεις από το σώμα για το αν η ΔΑΠ διαχωρίζει τη θέση της από τη ΝΔ, τον πολιτικό της φορέα. Η απάντηση που πήρε ο κόσμος ήταν ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι μια παράταξη που δεν αποτελεί φερέφωνο των ανωτέρων της(!), δε δρα με γραμμές(!) και ότι απλά οι απόψεις της είναι διαφορετικές στο συγκεκριμένο σημείο με τον πολιτικό της φορέα και ότι απλά(!) δηλώνει κατά του νόμου. Αξίζει να τονίσουμε ότι σε πολλές πόλεις, τα κεντρικά γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έδιναν γραμμή για στήριξη κατάληψης και από τις ΔΑΠ των εκάστοτε σχολών, κάτι το οποίο παραδέχθηκαν τις προηγούμενες μέρες και στελέχη της ΔΑΠ Οδοντιατρικής. Αρχικά έκαναν λόγο για πιθανή εβδομαδιαία κατάληψη συμβολικού χαρακτήρα και αργότερα για κάποια 3ήμερη, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Στο τέλος επίσης η ΔΑΠ δήλωσε πως θα στηρίξει οποιαδήποτε κινητοποίηση, από οποιονδήποτε φορέα τον φοιτητών περάσει και στηριχθεί στη συνέλευση, ακόμα και αν πρόκειται για πορεία ή και κατάληψη(!) σύμφωνα με τον έναν εκ των συνυπευθύνων της.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Κοινού Πλαισίου των, Ε.Α.Κ.Ο. (Ενωτική Αυτόνομη Κίνηση Οδοντιατρικής) – ΑΡΕΝ – ΕΑΑΚ. Έγινε μια εκτενή αναφορά σε συγκεκριμένα σημεία του νόμου πάνω στα οποία υπάρχει διαφωνία και το πώς ερμηνεύονται αυτά και πώς θα επηρεάσουν το ίδιο το πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση τη σχολή μας. Το Κοινό Πλαίσιο στηρίχθηκε και στη δευτερολογία από αρκετά άτομα με αρκετή επιχειρηματολογία σε αντίθεση με τους συναδέλφους της ΔΑΠ που δεν μίλησε κανείς άλλος υπέρ του πλαισίου. Απ την ΠΑΣΠ επίσης δευτερολόγησε ένας ακόμα συνάδελφος. Η πρόταση του Κοινού Πλαισίου έκλεινε με κατάληψη Πέμπτη-Τρίτη ώστε ο κόσμος της Οδοντιατρικής να μπορέσει να οργανωθεί και να συζητήσει περεταίρω πάνω στο νέο νόμο και από την Τρίτη 6/9/11 σε νέα Γενική Συνέλευση όπως και να αποφασίσει το αν θα συνεχιστεί η κατάληψη.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της ΠΑΣΠ η οποία εν ολίγοις δήλωσε κατά του νέου νόμου και αυτή με τη σειρά της και πρότεινε αναβολή της εξεταστικής για μια εβδομάδα. Τέλος παρουσιάστηκε και τα πλαίσιο της ΠΚΣ (για τις προτάσεις της ΠΚΣ δείτε παρακάτω άρθρο)

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το κοινό πλαίσιο (ΕΑΚΟ-Αρεν-Εαακ) στηρίχθηκε και από φοιτητές οι οποίοι στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές βρίσκονταν υπό το ψηφοδέλτιο και άλλων φοιτητικών κομματικών παρατάξεων (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) ενώ στο δεύτερο γύρω σχεδόν όλα τα μέλη της ΠΑΣΠ στήριξαν το κοινό πλαίσιο για κατάληψη.

Advertisements

~ από eakodent στο Σεπτεμβρίου 2, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: