Συνεδριάσεις Δ.Σ. Σχολής – Δ.Σ. Φοιτητών

Πραγματοποιήθηκε χθες Δ.Σ. Σχολής με θέμα τις 10 χαμένες εξετάσεις των ιατρικών μαθημάτων, των τελευταίων εβδομάδων της Εξεταστικής Περιόδου των ιατρών.

Ο Πρόεδρος κ. Παλαγγιάς, μόλις είχε έρθει από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ, όπου συνεδρίαζε. Τα δεδομένα έχουν ως εξής όσον αφορά τη σχολής μας:

Οι εξετάσεις των επί πτυχίω φοιτητών θα γίνουν σχετικά με αυτά τα μαθήματα, ενώ για μεταφορείς και κανονικούς αναμένουμε ενημέρωση από την Ιατρική Σχολή, άγνωστο βέβαια ακόμα ημέρα και ώρα. Η σχολή πάντως θα ζητήσει να γίνουν οι εξετάσεις και μεταξύ άλλων θα ζητήσει το λόγο από την ιατρική της ακύρωσης των εξετάσεων της Βιοχημείας ΙΙ, όπου ναι μεν παρευρέθησαν οι καθηγητές  για να γίνουν οι εξετάσεις, ναι μεν ο σύλλογος φοιτητών είχε πάρει απόφαση για ανοιχτή σχολή δίχως εξετάσεις οι οποίες και δεν έγιναν, αλλά και οι 2 πλευρές, απέδειξαν περίτρανα για ακόμη μια φορά πόσο δεν υπολογίζουν τους φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής, ένα παραπάνω, τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής – εν προκειμένω – του εργαστηρίου της Βιοχημείας, με διευθύντρια εργαστηρίου την αντιπρύτανη του ΑΠΘ, κ.Κουΐδου. (Σημ. οι εξετάσεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής μόνο για τους επί πτυχίω). Μια διαδικασία που φυσικά είναι μες στις υποχρεώσεις των μελών ΔΕΠ ιατρικής, η εκπαίδευση των φοιτητών Οδοντιατρικής σχολής!

Σε δεύτερο λόγο, από πλευράς ΕΑΚΟ και σε ότι αφορά θέματα της σχολής, έγινε θέμα για το ακτινολογικό εργαστήριο που δεν λειτουργεί ακόμη παρότι οι κλινικές ξεκίνησαν, το οποίο όπως υποσχέθηκε ο κ.Παλαγγιάς, θα είναι ανοιχτό από αύριο Πέμπτη. Ο κ.Παλαγγιάς επίσης τόνισε για ακόμη μια φορά ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για φέτος, στη σχολή λόγω έλλειψης και καθυστέρηση οικονομικής ενίσχυσης από πλευράς κράτους. Επίσης κάναμε πρόταση, να ανοίξει ο χώρος του κυλικείου ώστε να αποσυμφορηθεί το Α’ Υπόγειο μιας και όλοι οι φοιτητές(500+) είναι αναγκασμένοι στα διαλείμματα τους να βρίσκονται σε έναν χώρο 5χ25. Το κυλικείο δεν έχει ανοίξει ακόμα γιατί δεν έχει γίνει ανάθεση του ακόμα από πλευράς πρυτανείας. Παρόλα αυτά όμως ο χώρος είναι της Οδοντιατρικής Σχολής και θα μπορούσε να ανοίξει, διασφαλίζοντας βέβαια τον εξοπλισμό του, ώστε να κάθονται και εκεί οι φοιτητές. Η πρόταση, έγινε και στο Δ.Σ. Φοιτητών σήμερα, όπου υπερψηφίστηκε.

Στο Δ.Σ. Φοιτητών που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων Δ.Σ. Φοιτητών 14 Οκτωβρίου για να οριστεί Γ.Σ. Φοιτητών κάτι που υπερψήφισε μόνο η ΔΑΠ. Οι υπόλοιπες παρατάξεις και σχήματα πρότειναν Γενική Συνέλευση 13 του μηνός άμεσα. Η δικαιολογία της ΔΑΠ, ήταν το γεγονός πως δε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις μέχρι τότε, κάτι τέτοιο όμως δεν ευσταθεί καθώς θα μπορούσαν να διευθετηθούν οι ώρες των 2 γεγονότων, όπως έγινε και στην πρώτη συνέλευση της χρονιάς στην οποία τότε η ΔΑΠ δεν είχε πρόβλημα με το παραπάνω θέμα. Η θεματολογία της συνέλευσης αναμένεται να είναι καυτή για τους φοιτητές εκείνη την περίοδο διότι εκτός από τις όποιες εξελίξεις πάνω στο νέο νόμο Διαμαντοπούλου, θα έχουμε και συζήτηση για τα οικονομικά της σχολής – πιθανόν και για νοσήλια.

Σημειώνεται ότι 2 μέρες πριν, στις 11 Οκτ., έχει οριστεί Γενική Συνέλευση Τμήματος της Σχολής με πρώτο θέμα:  «Προγραμματισμός της Σχολής για το τρέχον ακαδ.έτος»

~ από eakodent στο 5 Οκτωβρίου, 2011.

Ένα Σχόλιο to “Συνεδριάσεις Δ.Σ. Σχολής – Δ.Σ. Φοιτητών”

  1. […] [πηγή: eakodent.wordpress.com] Follow DentNEWS.net on Twitter, become a fan on Facebook. Stay updated via RSSShare this:FacebookEmailShareDiggRedditStumbleUponPrint […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: