Ανακοίνωση πρυτανείας για το θέμα του υπαλληλικού προσωπικού

Το μεσημέρι από την πρυτανεία εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το θέμα του υπαλληλικού προσωπικού του ΑΠΘ και τις απολύσεις που γίνονται:

Οι Πρυτανικές Αρχές,

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

«Ανακοίνωση Πρυτανικών Αρχών για το θέμα των εργολαβιών φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης στο ΑΠΘ» Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, δήλωσε ότι υποστηρίζει τόσο τη θεσμική διεκδίκηση των εργολαβικών υπαλλήλων για λήξη της εργολαβικής τους ʼομηρίαςʼ – θέμα για το οποίο άλλωστε έχουμε ήδη υποβάλει εδώ και 2 χρόνια πρόταση θεσμικής αντιμετώπισης στο Υπ. Παιδείας – όσο και την οικονομική τους διεκδίκηση για έκτακτη επιχορήγηση από το Υπ. Παιδείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της μισθοδοσίας τους και συνεπώς και της λειτουργίας των εργολαβιών φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης στο ΑΠΘ.

Έκτακτη επιχορήγηση για το υπόλοιπο της χρονιάς έχει ήδη ζητήσει με ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος του ΑΠΘ από τον Ιούνιο ακόμη, καθώς και ο ίδιος ο Πρύτανης σε επανειλημμένες συναντήσεις του με την ηγεσία του Υπ. Παιδείας. Η επιχορήγηση αυτή είναι αναγκαία καθώς το ποσό που έχει εγγραφεί στο φετινό προϋπολογισμό του ΑΠΘ είναι περίπου το μισό σε σχέση με αυτό που το Ίδρυμα ελάμβανε μέχρι το 2010 και ως εκ τούτου δεν αρκεί ούτε για την κάλυψη των ανελαστικών λειτουργικών του αναγκών.

Κάθε αναφορά λοιπόν σε κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του ΑΠΘ με τα χρήματα που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής από το Υπουργείο είναι αποπροσανατολιστική, καθώς δεν αποδίδει την αλήθεια, η οποία υπόκειται στις προηγούμενες διευκρινίσεις. Αν συνεπώς το Υπουργείο δεν ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του ΑΠΘ, είναι σαφές ότι υπονομεύεται η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον των εργολαβικών του εργαζομένων.

Για τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ

Καθηγητής Ιωάννης Α. Μυλόπουλος

Advertisements

~ από eakodent στο Σεπτεμβρίου 25, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: