Συνάντηση Δ.Σ. Οδοντιατρικής Σχολής με Πρυτανικές Αρχές

ImageΣτη συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο με τις πρυτανικές αρχές ειπώθηκαν τα εξής:

 Ο κ. Παντής , αντιπρύτανης οικονομικών,  δήλωσε ότι “κατανοεί” ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχολή μας όπως και στα υπόλοιπα τμήματα. Είπε, πως η πρυτανεία ότι μπορεί κάνει για την οδοντιατρική σχολή με την έγκριση κονδυλίων για διάφορα έργα που ζητάει η σχολή να γίνουν με τελευταίο τη μεταφορά των εδρών-δωρεάς από τη Δανία πρόσφατα, έργο που υπογράφτηκε και προωθήθηκε σήμερα. Μεταξύ άλλων έκαναν αναφορά στο πρόσφατο θέμα που προέκυψε με τη διαχείριση των χρημάτων του ΑΠΘ από τις πρυτανικές αρχές και ότι άδικα κατηγορήθηκαν, καθώς στοχοποιήθηκαν όπως δήλωσαν…

Όσον αφορά το θέμα των εργολαβιών και τη λειτουργία του πανεπιστημίου, ο κ.Μυλόπουλος και ο κ. Παντής, δήλωσαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν το πανεπιστήμιο ανοιχτό, όσο γίνεται παραπάνω, όσο αντέχει να υπολειτουργεί έστω και οριακά. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο για τον επόμενο ΜΗΝΑ (ούτε καν εξάμηνο ) και τότε, μπορεί πάλι να είμαστε σε αυτήν την κατάσταση και θα πρέπει ξανά να δούμε τι θα γίνει κ.ο.κ.

 Το πανεπιστήμιο δεν έχει προσβάλλει και δεν προτίθεται να προσβάλλει τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων του μέχρι στιγμής.

 Θα γίνουν προσπάθειες με πιέσεις στο υπουργείο και κάποιο rotation του προσωπικού να καλυφθούν οι ανάγκες του πανεπιστημίου. Για παράδειγμα το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας να καθαρίζει κάθε σχολή μία φορά τη βδομάδα (!)

 Υπάρχουν και άλλες σχολές και τμήματα του πανεπιστημίου στρατηγική σημασίας για το Ίδρυμα, όπως η Κτηνιατρική Σχολή με τα ζώα ή η Κεντρική Βιβλιοθήκη που βρίσκονται πάρα πολλές υπηρεσίες του πανεπιστημίου και η Οδοντιατρική που παρέχει υπηρεσίες υγείας που θα προσπαθήσουν να ιεραρχήσουν και να τα θέσουν σε προτεραιότητα, είπε ο κ. Παντής.

 Βέβαια τονίστηκε από τον κ. Κοΐδη ότι δεν είναι ίδιες οι ανάγκες της σχολής με τα άλλα τμήματα του πανεπιστημίου. “Όταν έχεις έναν πυρηνικό αντιδραστήρα σε ένα δωμάτιο, ή θα έχεις ρεύμα και θα λειτουργεί ή όχι”, “δε νοείται μια να έχεις μια να μην έχεις, θα υπάρξει κίνδυνος!”. Έτσι ακριβώς είναι και με την οδοντιατρική Σχολή. Δε νοείται να υπάρξει έκπτωση στην καθαριότητα του κτιρίου από τη στιγμή που περιθάλπτονται 14.000 ασθενείς το χρόνο. “Μπορεί ένας χώρος του πανεπιστημίου να είναι κάποια στιγμή βρώμικος, αλλά δεν μπορεί το οδοντιατρείο, όταν έρχεται ο ασθενής, να έχει τα αίματα του προηγούμενου ασθενή…”, είπε ο κ.Κοΐδης. Επίσης, υπάρχουν ασθενείς που βρίσκονται από το καλοκαίρι στη μέση της θεραπέιας που πρέπει να ολοκληρωθεί και έχουν καταβάλλει ήδη κάποια νοσήλια!

 Ο κ. Αντωνιάδης επίσης τόνισε ότι η σχολή δεν έπαιρνε τα χρήματα που της αναλογούσαν τα τελευταία χρόνια, ή θα μπορούσε το πανεπιστήμιο να κάνει έναν διαφορετικό και ορθολογικότερο καταμερισμό των χρημάτων που δίνει στη σχολή για διάφορους λόγους. Πχ αντί να δίδονται κάποια χρήματα σε ανακατασκευή του Μανδαλιδείου να πήγαιναν σε κάτι άλλο που έχει ανάγκη η σχολή.

 Ο κ. Παντής ζήτησε τέλος από τη σχολή να φτιάξει ένα πλάνο βάση του οποίου θα μπορούσε να λειτουργήσει στο μίνιμουμ σε ότι αφορά το προσωπικό του και να δει η πρυτανεία τί μπορεί να κάνει επ’ αυτού.

Εξελίξεις αναμένονται την Παρασκευή στη σύγκλητο! 

Advertisements

~ από eakodent στο Σεπτεμβρίου 26, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: