Αναστολή Λειτουργίας Οδοντιατρικής Σχολής από Τρίτη 2/10 – Πέμπτη 4/10 | Ανασκόπηση Σημερινής Γ.Σ. Τμήματος και Δ.Σ. Τμήματος Οδοντιατρικής σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής και το θέμα των εργολαβιών.

Η μέρα ξεκίνησε με τη συνεδρίαση του ΔΣ της Σχολής. Έγιναν διάφορες συζητήσεις αλλά στο ρεζουμέ, οι αποφάσεις του Δ.Σ. ήταν:

-Η αποστολή δελτίου τύπου σχετικά με την κατάσταση στη σχολή. Βέβαια το κέντρο τύπου αυτή τη στιγμή του ΑΠΘ, δεν λειτουργεί οπότε θα γίνει άμεσα με δημοσιογράφους που σχετίζονται με το κέντρο τύπου του ΑΠΘ.

-Ενημέρωση του Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, σχετικά με την αποποίηση ευθύνης της σχολής, εφόσον η λειτουργία αυτής παρακωλύεται από «εξωγενεις» καταστάσεις, σε ενδεχόμενο παράπονο – επίπτωση ασθενή που βρίσκεται υπό θεραπεία και παρουσιάσει συμπτώματα, λόγω μη συνέχισης θεραπείας.

Αυτά ήταν τα 2 κύρια σημεία που αποφασίστηκαν.

Στην Γενική συνέλευση, που ακολούθησε, να σημειώσουμε ότι οι φοιτητές έδωσαν βροντερό παρόν! Περίπου 200 και παραπάνω φοιτητές της οδοντιατρικής σχολής ήταν στο μπλε αμφιθέατρο σήμερα και αρκετά μέλη ΔΕΠ (όχι όλα βέβαια…)

Στη συνέλευση έγιναν διάφορες τοποθετήσεις τόσο από μέλη ΔΕΠ, όσο και από φοιτητές:

Ο κ. Αντωνιάδης, επισήμανε για ακόμη μια φορά, ότι η έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης είναι εξίσου ζωτική με την καθαριότητα και τη φύλαξη της σχολής, καθώς πολλές διεργασίες γραφειοκρατικού τύπου, έχουν μείνει πίσω.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, ζήτησε να προσδιοριστούν οι ανάγκες της σχολής, όσον αφορά το προσωπικό αυτής. Ο κ. Παλαγγιάς επισήμανε ότι το κόστος των 18 εργαζομένων που λείπουν αυτή τη στιγμή από τη σχολή είναι περίπου στις 250.οοο ευρώ!

Ο κ. Παρίσης είπε ότι δεν ωφελεί να βγούμε με δελτία τύπου, γιατί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα, όχι μόνο στην Οδοντιατρική αλλά και γενικότερα στη χώρα, είναι κάτι γνωστό.

Ο κ. Κοΐδης, τόνισε, πως η κατάσταση που έχει περιέλθει η σχολή, είναι απόρροια χειρισμών όλων των προηγούμενων χρόνων, είτε για πράγματα που έγιναν, είτε για πράγματα που δεν έγιναν (σημ., στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και η τοποθέτηση του μέσα στο Δ.Σ. λίγο νωρίτερα). Συνέχισε, λέγοντας για ακόμη μια φορά, πως το πρόβλημα της σχολής, πρέπει να βγει προς τα έξω και μάλιστα, πως πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, σαν ένα, και όχι ο καθένας για το κομμάτι του.

Τοποθετήσεις έγιναν και από τους εκπροσώπων των φοιτητών, από πλευράς ΕΑΚΟ, ΠΚΣ και ΑΡΕΝ. Ακούστηκαν διάφορα, όπως η σημασία ότι το πρόβλημα δεν είναι της σχολής αλλά είναι γενικότερο και έτσι πρέπει να το δούμε, ότι μεμονωμένα η Οδοντιατρική σχολή ίσως να μην μπορούσε να ακουστεί αλλά σε συνεννόηση με με τα υπόλοιπα τμήματα του ΑΠΘ να μπορούσε να δώσει μια μαζική παράσταση.

Στη συνέλευση, τονίστηκε επίσης από τους περισσότερους, ότι στην προσπάθεια της η σχολή να λειτουργήσει δε θα πρέπει να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό υποκαθιστώντας τους εργαζόμενους με δικά της έσοδα, δεν είναι ηθικό πάνω απ’ όλα κάτι τέτοιο, αλλά θα πρέπει να είναι δίπλα τους!

Εν κατακλείδι, η Γ.Σ. Τμήματος, αποφάσισε:

– Αναστολή της λειτουργίας της Σχολής μέχρι την Πέμπτη 4/10 και νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τμήματος την Πέμπτη, στην οποία θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες της σχολής και αν θα συνεχίσει την αναστολή λειτουργίας της.
Την Πέμπτη επίσης, η πρυτανεία έχει ζητήσει από τα τμήματα και της σχολές, να μην πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό έργο και να γίνουν παντού Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων ή Φοιτητών.

– Συνεδριάσεις των Τομέων της Σχολής, τις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε και Δ.Σ. Φοιτητών το απόγευμα, όπου αποφασίστηκε να μην παρθούν παρουσίες στα μαθήματα της ιατρικής για τους φοιτητές των μικρότερων ετών που έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εργαστηρίων της Ιατρικής, εφόσον η Οδοντιατρική Σχολή αποφάσισε αναστολή της λειτουργίας της και ένα παραπάνω ότι αποφασίστηκε για αύριο Γενική Συνέλευση Φοιτητών, ώστε να γίνει κουβέντα και σε επίπεδο φοιτητών.

Τέλος, την Παρασκευή, αναμένουμε νέες εξελίξεις από την πρυτανεία, καθώς συνεδριάζει η σύγκλητος, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, δηλαδή εφόσον το επιτρέψουν οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ που έχουν καταλάβει το κτήριο στον αγώνα που κάνουν για τη δικαίωση τους.

Advertisements

~ από eakodent στο Οκτώβριος 1, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: