Απόφαση Δ.Σ. Φοιτητών Οδοντιατρικής, συμπαράστασης Εργολαβικών Υπαλλήλων

Το παιχνίδι που παίζουν κυβέρνηση και πρυτανεία ΑΠΘ, σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων τους πανεπιστημίου, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά την Παρασκευή 28/9, όταν η πρυτανεία του ΑΠΘ αποφάσισε να αναβάλει τη συνεδρίαση της Συγκλήτου με πρόσχημα τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Μόλις την προηγούμενη μέρα, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ.Μυλόπουλος, δήλωνε στη συνέλευση των εργολαβικών ότι «σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί» (!) και ότι θα έθετε το θέμα τους στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Οι εργολαβικοί που από τη Δευτέρα 24/9 έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, δεσμεύτηκαν ότι κατ’ εξαίρεση θα επιτρέψουν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου και θα παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση. Όμως οι πρυτανικές αρχές ανέβαλαν, τη συνεδρίαση με πρόσχημα την κατάληψη! 

Η αναβολή της συνεδρίασης της συγκλήτου λειτουργεί εκβιαστικά και υπονομεύει τον αγώνα των εργαζομένων. Καλούμε τη σύγκλητο να συνεδριάσει άμεσα και να αποφασίσει για το θέμα των εργολαβικών, με βάση τους εξής κανόνες:

– Δυναμική διεκδίκηση άμεσης χρηματοδότησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους.
– Επιβεβαίωση της θέσης ότι η μόνη ρεαλιστική και οριστική λύση είναι η μονιμοποίηση των εργολαβικών ως υπαλλήλων του πανεπιστημίου
– Αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος ώστε Α) να αναδειχθεί το τεράστιο πρόβλημα της ελλιπούς χρηματοδότησης και των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και πόρους και Β) ως έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες εργαζομένων, φοιτητών, καθηγητών.

Το παρών κείμενο παρουσιάστηκε στο ΔΣ Φοιτητών από την ΠΚΣ και συμφώνησαν σε αυτό ΕΑΚΟ, ΑΡΕΝ, ΠΑΣΠ, πλην της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία εξαίρεσε την πρώτη παράγραφο και βάση της πλειοψηφίας της πέρασε το ψήφισμα ως έχει πλην της πρώτης παραγράφου.

Advertisements

~ από eakodent στο Οκτώβριος 1, 2012.

Ένα Σχόλιο to “Απόφαση Δ.Σ. Φοιτητών Οδοντιατρικής, συμπαράστασης Εργολαβικών Υπαλλήλων”

  1. […] δεν ισχύει από μέρους της σχολής καθώς έχουν παρθεί αποφάσεις στήριξης των εργαζομένων τόσο από τους φοιτητές όσο και από τη […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: