Προκήρυξη, εκλογών για το Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ από πλευράς Μυλόπουλου!

Σήμερα η πρυτανεία του ΑΠΘ αποφάσισε την προκήρυξη των εκλογών για το νέο συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ.

Σημειωτέων, είναι ένα από τα θέματα για τα οποία πέρυσι οι φοιτητικοί σύλλογοι κρατούσαν σε καταλήψεις τις σχολές, ως κομμάτι του νόμου Διαμαντοπούλου, το οποίο πλέον είναι αναθεωρημένο αλλά και πάλι δεν αποτελεί λύση στο γενικότερο πρόβλημα διοίκησης του πανεπιστημίου. Το ποιόν συμφέρει ή όχι και γιατί, ο καθένας το βλέπει από τη σκοπιά του δυστυχώς, ανάλογα με την ιδιότητα που έχει μέσα στο πανεπιστήμιο, εάν είναι δηλαδή φοιτητή ή ΔΕΠ ή ότι άλλο (θα υπάρξει και περαιτέρω ανάλυση σύντομα).

Επίσης το σημείο αυτό, σύμφωνα με πολλές γνώμες από το προσωπικό του ΑΠΘ, είναι αυτό στο οποίο πατούσε το υπουργείο και εκβίαζε την πρυτανεία ώστε να μην στείλει χρήματα εάν αυτή δεν εφαρμόσει το νέο νόμο, όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο.

 

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της πρυτανείας σχετικά με το θέμα:

Σας κοινοποιούμε:

1) Την ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου σχετικά με την προκήρυξη των εκλογών για το Συμβούλιο του ΑΠΘ, και
2) Την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου της προκήρυξης των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου του Α.Π.Θ.

Για να δείτε τις Προκηρύξεις Εσωτερικών, Εξωτερικών Μελών και Φοιτητών, καθώς και τις αντίστοιχες αιτήσεις υποψηφιότητας, επισκεφτείτε το σύνδεσμοhttps://www.auth.gr/news/anouncements/8260.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο,

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

——————————

Ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ σχετικά με την προκήρυξη των εκλογών για το Συμβούλιο.

Όπως είναι γνωστό, η Σύνοδος των Πρυτάνεων και οι Σύγκλητοι των ελληνικών πανεπιστημίων, έχουν σε κάθε ευκαιρία εκφράσει την αντίθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο Νόμο 4009/2011 όπως τροποποιήθηκε με το Νόμο 4076/2012, θεμελιακές ρυθμίσεις του οποίου αντιβαίνουν στο Σύνταγμα, καθώς και στις ακαδημαϊκές αξίες και ελευθερίες. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση θεσμοθετήθηκε ερήμην των πανεπιστημίων και δεν συμβάλλει στην επίλυση των μεγάλων σημερινών προβλημάτων των ΑΕΙ, ούτε όμως και στην ακαδημαϊκή τους αναβάθμιση και προοπτική.
Σε αυτό το πνεύμα τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα βασικών διατάξεων του νομοθετικού αυτού πλαισίου. Μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών, τα πανεπιστήμια πάντως οφείλουν να εφαρμόσουν το Νόμο.
Η προκήρυξη των εκλογών για το Συμβούλιο του ΑΠΘ, γίνεται με την πεποίθηση ότι η ωριμότητα, η κριτική στάση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνουν την πανεπιστημιακή κοινότητα θα διασφαλίσουν το δημόσιο χαρακτήρα και θα εγγυηθούν τις ακαδημαϊκές αξίες της αυτοδιοίκησης, της αξιοκρατίας και της εσωτερικής δημοκρατίας.

————————–

Απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου της προκήρυξης των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου του Α.Π.Θ.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφασίζει τα εξής:

1. Την άμεση προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη των Εσωτερικών Μελών του Συμβουλίου του ΑΠΘ οι οποίες θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 24.10.2012 και από ώρα 09:00 έως 17:00, στα αμφιθέατρα Α, Β, Γ και Δ του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής, σύμφωνα με όσα διαλαμβάνονται στο άρθρο 8 παρ. 4 (περιπτώσεις α΄ και β΄) Ν. 4009/2011, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 2 παρ. 3 Ν. 4076/2012. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων αποφασίστηκε να είναι η Παρασκευή 19.10.2012 και ώρα 15:00.
2. Την άμεση αποστολή ανοιχτής πρόσκλησης προς τους ενδιαφερόμενους για τη θέση Εξωτερικού Μέλους (Προέδρου ή Μέλους) του Συμβουλίου του ΑΠΘ οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση υποψηφιότητάς τους έως και την Παρασκευή 19.10.2012 και ώρα 15:00.
3. Την άμεση αποστολή πρόσκλησης στους ενεργούς φοιτητές του Ιδρύματος προκειμένου να εκλέξουν τον εκπρόσωπό τους στο Συμβούλιο του ΑΠΘ την Πέμπτη 25.10.2012 και από ώρα 09:00 έως 17:00, σε αίθουσες του Νέου Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων αποφασίστηκε να είναι η Παρασκευή 19.10.2012 και ώρα 15:00.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

Advertisements

~ από eakodent στο Οκτώβριος 2, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: