Συνεδρίαση Τομέα Προσθετικής και Προτάσεις για την αυριανή Γενική Συνέλευση Τμήματος.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο Τομέας τη Προσθετικής στον οποίο διατυπώθηκαν και συντάχθηκαν προτάσεις προς ψήφιση στην αυριανή γενική Συνέλευση της Σχολής, στις 8:30. Αυτό που έγινε σαφές από το ξεκίνημα της κουβέντας ήταν πως το πρόβλημα που εμφανίστηκε πρώτα στην Οδοντιατρική, είναι πρόβλημα ολόκληρου του ΑΠΘ. Συνεπώς θα πρέπει το πανεπιστήμιο να βρει λύση για τους εργολαβικούς υπαλλήλους χωρίς τους οποίους η ομαλή λειτουργία της σχολής και του ΑΠΘ είναι αδύνατη.

Οι προτάσεις οι οποίες θα τεθούν προς ψήφιση αύριο από τον Τομέας της Προσθετικής είναι:

1)      Πρόταση στη σύγκλητο της Παρασκευής για διακοπή της λειτουργίας του ΑΠΘ για μια βδομάδα, από Παρασκευή έως Πέμπτη, ως μορφή πίεσης ώστε να αναδειχθεί το πρόβλημα των εργολαβικών υπαλλήλων και της λειτουργίας του ΑΠΘ.

2)      Σύνταξη ψηφίσματος στήριξης των απλήρωτων εργολαβικών υπαλλήλων από την Οδοντιατρική Σχολή.

3)      Δημιουργία από τον Τομέα, ταμείου στήριξης των απλήρωτων εργολαβικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους, όπου εθελοντικά θα μπορεί ο καθένας να προσφέρει κάποια οικονομική βοήθεια.

4)      Έκδοση καθημερινών δελτίων τύπου ώστε να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα της λειτουργίας της Σχολής και του ΑΠΘ. Ανάρτηση ανακοινώσεων στην είσοδο της Σχολής, να γίνει προσπάθεια δημοσιοποίησης μέσω των ΜΜΕ, πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους, μαζική παράσταση την Παρασκευή στη σύγκλητο.

5)      Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης Τμήματος, τη Δευτέρα για επαναξιολόγηση της επικείμενης απόφασης της Συγκλήτου και λήψη αποφάσεων (πριν τη Γενική Συνέλευση Φοιτητών).

Συζητήθηκε επίσης ότι σε ενδεχόμενη παράταση της αναστολής λειτουργίας, λόγω του ότι η σχολή φέρει ηθική υποχρέωση προς τους ασθενείς που έχουν ξεκινήσει θεραπείες εδώ και καιρό και επειδή μπορεί να εγείρεται για κάποιους νομικό ζήτημα επ’ αυτού, η θέσπιση λειτουργίας μονάδας εντατικής θεραπείας  για τους ασθενείς αυτούς και για επείγοντα περιστατικά. Αυτό προϋποθέτει όμως, τη χρησιμοποίηση τους ισογείου και της κλινικής της Οδοντικής Χειρουργικής και την εξασφάλιση της καθαριότητας. Αυτό μπορεί να γίνει κατόπιν συζήτησης με τους εργολαβικούς υπαλλήλους και εφόσον το δεχθούν. Ταυτόχρονα υπήρξε και η γνώμη ότι κάτι τέτοιο, θα ήταν αντίθετο στην πίεση που αυτή τη στιγμή προσπαθούν να ασκήσουν οι απεργούντες.

Σχόλιο:

Οι 19 όπως ενημερωθήκαμε εργολαβικοί υπάλληλοι που λείπουν από το εργατικό δυναμικό της σχολής δούλευαν απλήρωτοι για 2 μήνες, Ιούνιο και Ιούλιο ώστε η σχολή να λειτουργεί ομαλά και οι φοιτητές να συνεχίσουν να δουλεύουν σε κλινικές και να διεξαχθεί η εξεταστική. Γνωρίζουμε την τραγική κατάσταση του ΑΠΘ (π.χ.απλήρωτη ΔΕΗ, Φυσικό Αέριο και οι εν λόγω εργαζόμενοι) και θεωρούμε το προσωπικό αυτό, της Οδοντιατρικής αλλά και ολόκληρου του ΑΠΘ απολύτως απαραίτητους για την ομαλή λειτουργία του και πως αντίστοιχα προβλήματα θα εμφανιστούν σύντομα και στις υπόλοιπες Σχολές!΄Γι’ αυτό και η διακοπή της εκπαιδευτικής λειτουργία του ΑΠΘ, είναι ίσως μονόδρομος!

Advertisements

~ από eakodent στο Οκτώβριος 3, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: