Όλοι αύριο στη μαζική παράσταση της σχολής στη Σύγκλητο, στις 9.30 στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ!

Ορίστηκε για αύριο στις 9:30 το πρωί στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου η διεξαγωγή της Συγκλήτου, του ανώτατου διοικητικού οργάνου του ΑΠΘ, που αποτελείται από τις πρυτανικές αρχές, τους κοσμήτορες των σχολών και τους προέδρους των τμημάτων (παραπάνω πληροφορίες για τη σύνθεση της Συγκλήτου  θα βρείτε εδώ).

Σκοπός της μαζικής αυτής συγκέντρωσης έξω απ’ το χώρο της συνεδρίασης είναι: 1) η συμπαράσταση στον πρόεδρο της σχολής που θα προσπαθήσει να καταδείξει την αδυναμία της εκπαιδευτικής λειτουργίας της Οδοντιατρικής υπό αυτές τις συνθήκες, 2) η κρούση του κώδωνα του κινδύνου στο Πανεπιστήμιο, μέσω της γνωστοποίησης της κατάστασης που πρωτοεμφανίστηκε σε εμάς λόγω και του κλινικού  έργου που παρέχουμε, για την αναπόφευκτη διακοπή της εκπαιδευτικής λειτουργίας και των υπόλοιπων τμημάτων πολύ σύντομα, και φυσικά 3) τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των 800 εργολαβικών υπαλλήλων που μέχρι να ικανοποιηθούν δεν μπορεί να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο συνολικά και δεν θα πρέπει να γίνει βήμα πίσω!

Στη μαζική παράσταση αναμένεται και πρέπει να παρευρεθούν οι καθηγητές της σχολής μας για τους παραπάνω λόγους καθώς και για την ηθική και νομική υποχρέωση όλων μας απέναντι στους ασθενείς της σχολής, κάτι το οποίο απαιτεί να βρεθεί άμεσα λύση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των εργολαβικών υπαλλήλων, που μοιράστηκε  σε μορφή κειμένου στη σημερινή συνέλευση της σχολής από αντιπροσώπους της που βρέθηκαν εκεί.

Πρίν από 25 χρόνια άνοιξε στο Α.Π.Θ. ο εργολαβικός θεσμός.
  • Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιοι εργολάβοι που παίρνουν κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού (;) με εργολαβία την καθαριότητα, την φύλαξη, τους κηπουρούς και άλλες ειδικότητες βάζοντας ένα πολύ σημαντικό ποσό στην τσέπη τους.
  • Το Α.Π.Θ. σαν δημόσιο ίδρυμα έχει να κάνει προσλήψεις από το 1987. Έτσι και στις γραμματείες απορροφήθηκαν εργαζόμενοι του εργολάβου. Με τον καιρό και αντικαθιστώντας τους μόνιμους υπαλλήλους το 87% του Α.Π.Θ. λειτουργεί με εργολαβικούς.
  • Με την κρίση και την ελλειμματική χρηματοδότηση φθάσαμε στο σημείο να μην πληρώνονται οι εργολαβικοί υπάλληλοι για μήνες και να μην υπάρχει καν κωδικός για την συνέχιση της απασχόλησης τους.
  • Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 850 απλήρωτοι εργαζόμενοι, 850 οικογένειες στο δρόμο.
  • Μετά τη γνωστοποίηση της Πρυτανείας του Α.Π.Θ. ότι θα προβεί σε παύση πληρωμών στους εργολαβικούς υπαλλήλους από τον Σεπτέμβριο του 2012 – λόγω συνεχούς μειώσεων των κονδυλίων προς αυτό – αλλά και της μη έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Παιδείας θα καταγγείλει τις Συμβάσεις με τους εργολάβους.
  • Πρόταση μας είναι η θεσμοθετημένη εξασφάλιση εργασίας των εργολαβικών υπαλλήλων με κέρδος τουλάχιστον της τάξης του 30% για το ελληνικό δημόσιο.
  • Από τις παραπάνω γνωστοποιήσεις γίνεται κατανοητό ότι επιτείνεται το καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας για τους 850 εργαζόμενους στις εργολαβίες Α.Π.Θ.
  • Γι’ αυτό οι εργολαβικοί υπάλληλοι αποφασίσαμε από τη Δευτέρα 24-09-2012 εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και επ’ αόριστον αποκλεισμό του Κτιρίου Διοίκησης και αν δε λυθεί το πρόβλημά μας να κλιμακώσουμεπεραιτέρω τις κινητοποιήσεις μας
ΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
OI ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ
Πληροφορίες για τις κινητοποιήσεις των εργολαβικών υπαλλήλων στο http://eyauth.blogspot.gr/
Advertisements

~ από eakodent στο Οκτώβριος 4, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: