Οι πρώτες αποφάσεις της Συγκλήτου! | Πως διαμορφώνεται η κατάσταση για την Οδοντιατρική Σχολή!

7 ώρες και, διήρκεσε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ που διεξήχθη σήμερα. 9:30 ξεκίνησε και μέχρι τις 17:00 δεν είχε τελειώσει.

Το πρωί υπήρχε αρκετός κόσμος έξω από το κτίριο διοίκησης αλλά ελάχιστοι φοιτητές (και από την Οδοντιατρική Σχολή). Κάποια στιγμή ο κόσμος λιγόστεψε και στις 4:30 μμ. περίπου ανακοινώθηκαν οι πρώτες αποφάσεις που με λίγα λόγια είναι:

  • Αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πέμπτη και Παρασκευή 11 και 12 Οκτωβρίου 2012.
  • Μαζική πορεία όλου του Πανεπιστημίου προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης την Πέμπτη. Ταυτόχρονα θα διαμορφωθεί ψήφισμα το οποίο θα παραδώσει στον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης ο πρύτανης μαζί με μια ομάδα Συγκλητικών.
  • Σε συνεννόηση με το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων, το οποίο θα συνεδριάσει και τη Δευτέρα, να υπάρξει κάποια παραχώρηση υπαλλήλων και κυρίως της καθαριότητας, προς τις Σχολές που παρέχουν κάποιο άμεσο κοινωνικό έργο, όπως σίγουρα η Οδοντιατρική Σχολή και μεταξύ άλλων και η Κτηνιατρική.

Δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς διατυπώθηκε η συγκεκριμένη πρόταση, (αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της πρυτανείας). Επ’ αυτής, διατυπώθηκαν διάφορες ενστάσεις όπως πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο της Οδοντιατρικής κ. Παλαγγιά αλλά και εκπρόσωπο του σωματείου, όπως για παράδειγμα από το Φυσικό που έκανε λόγο για κάποια «πυρηνικά αντιδραστήρια» (δεν γνωρίζουμε τί ακριβώς επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος της) και μέχρι να καταλήξει η σύγκλητος στην ακριβή διατύπωση υπήρξε μια σχετική αναστάτωση.

Επίσης σε συζήτηση που είχαμε με εκπρόσωπο των εργολαβικών εργαζομένων, έγινε αντιληπτό εκ μέρους τους η κρισιμότητα της κατάστασης στην Οδοντιατρική Σχολή. Αντιλαμβάνονται το γεγονός πως η σχολή περιθάλπει οικονομικά ασθενείς πολίτες, τους οποίους δεν θέλει να έχει απέναντι του το σωματείο αλλά μαζί του, καθώς καθημερινά τα τηλεφωνήματα ασθενών στην Οδοντιατρική Σχολή αυξάνονται από ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και παραπονιούνται καθώς καθυστερούν οι θεραπείες τους.

Την Οδοντιατρική Σχολή στη Σύγκλητο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Σχολής κ. Παλαγγιάς και ο Αν. Καθηγητής της Περιοδοντολογίας, κ. Δάγκαλης.

Δεδομένης επίσης της 2ήμερης αναστολής της λειτουργίας του ΑΠΘ την επόμενη βδομάδα, τις 3 πρώτες μέρες (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη), θεωρητικά η σχολή θα πρέπει να λειτουργήσει, σίγουρα όχι σε ότι αφορά το κλινικό της έργο, αλλά πιθανόν στις παραδόσεις – εργαστήρια και αμφιθέατρα. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι εφικτό αυτό. Περιμένουμε και τις αποφάσεις του σωματίου των εργολαβικών υπαλλήλων που θα συνεδριάσουν εκτός των άλλων και γι’ αυτό το θέμα τη Δευτέρα, αλλά και τις αποφάσεις, γενικών συνελεύσεων φοιτητών και Τμήματος επίσης τη Δευτέρα.

Η επίσημη ανακοίνωση της πρυτανείας, αναμένεται να βγει σήμερα, αργότερα το απόγευμα για όλες τις αποφάσεις της Συγκλήτου!

Advertisements

~ από eakodent στο Οκτώβριος 5, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: