Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Φοιτητών και η Γενικής Συνέλευσης Τμήματος | Δευτέρα 8/10

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 8/10 η Γενική Συνέλευση Φοιτητών και η Γενική Συνέλευση Τμήματος.

Αρχικά έγινε η συνέλευση των φοιτητών η οποία ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση λόγω χαμηλής προσέλευσης αλλά στη συνέχεια μαζεύτηκε επαρκής αριθμός ατόμων (167!).Αυτή τη φορά μίλησαν κυρίως οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων και σχημάτων παρουσιάζοντας ο καθένας τις θέσεις τους.Τα πράγματα κύλησαν σχετικά ομαλά και γρήγορα καθώς υπήρχε λίγος διαθέσιμος χρόνος μέχρι την έναρξη της Γ.Σ.Τ. .Προς ψήφιση τέθηκαν τέσσερις προτάσεις.

  • Η πρώτη έκανε λόγο για συνέχιση της αναστολής λειτουργίας της σχολής ως τη Δευτέρα 15/10 και διατυπώθηκε από την ΕΑΚΟ και την Πασπ.(Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ήδη απόφαση από την Πρυτανεία σύμφωνα με την οποία θα είναι κλειστό όλο το Α.Π.Θ. Πέμπτη και Παρασκευή). (56)
  • Η δεύτερη πρόταση διαμορφώθηκε από την ΔΑΠ και από δύο φοιτητές και ζητούσε την κανονική διεξαγωγή των μαθημάτων για Τρίτη και Τετάρτη με σκοπό να θεωρηθεί αυτή η βδομάδα ως βδομάδα μαθημάτων (για να γλιτώσουμε τυχόν προβλήματα με παρατάσεις εξαμήνων και χρονιάς) και παράλληλα την κανονική λειτουργία της Σχολής από Δευτέρα 15/10 εφόσον ικανοποιηθεί το αίτημα της σχολής για παροχή επαρκούς προσωπικού «ασφαλείας».Η πρόταση αυτή ήταν και αυτή που πέρασε. (86)
  • Τρίτη πρόταση ήταν το πλαίσιο της «επιτροπής αγώνα» (π.κ.σ.) (11)
  • Τέταρτη πρόταση ήταν το πλαίσιο της ΑΡ.ΕΝ.(9)
  • Λευκά (5)

Επίσης πέρασε ομόφωνα ψήφισμα για ανακατανομή κάποιων διαθέσιμων γραμματειών οι οποίες ενδεχομένως να μην απασχολούνται πλήρως και ψήφισμα για μαζική συμμετοχή της Οδοντιατρικής στην προγραμματισμένη πορεία από την πρυτανεία την Πέμπτη με προσυγκέντρωση στην Οδοντιατρική Σχολή (θα ανακοινωθεί ώρα)

Λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η συνέλευση τμήματος.Εκεί έγινε παρουσίαση των συζητήσεων και αποφάσεων που πάρθηκαν στη Σύγκλητο από τον πρόεδρο κ.Παλαγγιά και τον κ.Δάγκαλη. Αφού διατυπώθηκαν κάποιες αμφιβολίες όσον αφορά το κατά πόσον έχει γίνει γνωστό και κατανοητό το πρόβλημα της Οδοντιατρικής σχολής λόγω των ιδιαιτεροτήτων της (οι οποίες καταρρίφθηκαν από τις διαβεβαιώσεις τόσο του κ.Παλαγγιά όσο και του κ.Δάγκαλη),ο κ.Αθανασίου διατύπωσε τη θέση του ότι δε γίνεται η σχολή μας να είναι η μόνη που πλήττεται απ’ αυτήν την κατάσταση,επομένως πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε άλλες λύσεις για την ομαλή λειτουργία μας.Αναφορικά με το ψήφισμα των φοιτητών για την ανακατανομή γραμματειών έγινε δεκτό μετά από κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προτάσεων ο κ.Κοΐδης (μέσω της πρότασης του τομέα Προσθετικής) πρότεινε την παράταση της αναστολής της λειτουργίας μέχρι τη Δευτέρα και ταυτόχρονα κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας στις διάφορες πορείες που πραγματοποιούνται και μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων για την κατάσταση της σχολής μας στην πλατεία Αριστοτέλους.

Από την πλευρά του ο κ.Αθανασίου πρότεινε να δοθεί διορία στο σωματείο των απεργών μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι ώστε να μας απαντήσουν στο αίτημα για αποστολή προσωπικού ασφαλείας,αλλιώς ανέφερε ότι μπορούμε να βρούμε δικές μας λύσεις μέχρι το τέλος της απεργίας.

Κάπου εκεί ξεκίνησε το παράλογο του πράγματος…Ο κ.Κοΐδης συμφώνησε εντέλει με την πρόταση αυτή και συγχωνεύτηκαν,ενώ στη συνέχεια «αποφασίστηκε» μεταξύ λίγων ότι περνάει ομόφωνα αυτή η πρόταση χωρίς καν να απευθυνθεί ως ερώτηση προς τα μέλη της συνέλευσης! Τότε αντέδρασαν πολλοί φοιτητές καθώς δεν υπήρξε ούτε καν καθαρή διατύπωση της πρότασης και ζήτησαν να γίνει ονομαστική ψηφοφορία!Διευκρινίστηκε λοιπόν ότι η πρόταση αναφέρει αναστολή της λειτουργίας για Τρίτη και Τετάρτη (καθώς όπως ανέφερε ο κ.Αθανασίου δεν μπορούν να γίνουν μαθήματα με το χώρο να βρίσκεται σ’ αυτήν την κατάσταση) και ότι στην καταγραφή της πρότασης να μη γίνεται αναφορά για εξωτερικό συνεργείο καθαρισμού,αλλά να γίνει νέα γενική συνέλευση σε περίπτωση αποτυχίας εξεύρεσης λύσης από το σωματείο των απεργών και ότι η σχολή «θα αναλάβει» η ίδια τις τύχες της!

Οι φοιτητές καλούνταν να εκπροσωπήσουν την απόφαση του συλλόγου τους η οποία δεν καλυπτόταν από την πρόταση αυτή ούτε και από την πρόταση της ΠΚΣ που τέθηκε επίσης προς ψήφιση. Αυτό συνέβη διότι η πρόταση του κ.Αθανασίου άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσληψης εξωτερικού συνεργείου καθαρισμού, κάτι που δεν είχε αναφερθεί σε καμία περίπτωση στη συνέλευση των φοιτητών ούτε και το περιλάμβανε η απόφασή τους! Για το λόγο αυτό οι τρεις εκπρόσωποι της ΕΑΚΟ  και η εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ ψήφισαν λευκό, ενώ προς έκπληξή μας οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ την υπερψήφισαν όλοι! Μία κίνηση που κινεί υποψίες καθώς φαίνεται η ΔΑΠ άλλα να λέει κι άλλα να ψηφίζει, παραμερίζοντας τις αποφάσεις του συλλόγου φοιτητών! Η ΔΑΠ είχε πρόταση για ανοιχτή σχολή στην Γ.Σ. Φοιτητών που πέρασε διαμορφωμένη μαζί με άλλους φοιτητές και 3 ώρες μετά στη Γ.Σ. Τμήματος ψήφιζε κλειστή σχολή για το 2ήμερο…!

Η πρόταση του κ.Αθανασίου πέρασε,καθένας την ερμήνευσε όπως ήθελε,εκφράστηκαν αμφιβολίες για τη διατύπωσή της,κανείς δεν κατάλαβε τίποτα κι ο Θεός βοηθός!

Advertisements

~ από eakodent στο Οκτώβριος 9, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: