Μια αχτίδα φωτός στο ΑΠΘ

Πέρα από την απόφαση συνέχισης της απεργίας και της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης, η σημερινή συνέλευση των εργολαβικών του ΑΠΘ έκρυβε μια διμέτωπη θετική εξέλιξη.

Πρώτον, μετά από επίμονες προσπάθειες της πρυτανείας και συνεχείς συζητήσεις με τους εργολαβικούς εργαζόμενους, βρέθηκε μια κάποια πρώτη λύση. Οι εργολαβικοί δέχθηκαν σήμερα τη πρόταση της Συγκλήτου και θα δώσουν προσωπικό ασφαλείας και στο τομέα της καθαριότητας (πέρα από το τομέα της ασφάλειας που ήδη υπήρχε). Το προσωπικό ασφαλείας θα αρχίσει από αύριο να καθαρίζει στοιχειωδώς το ΑΠΘ με προτεραιότητα τις σχολές υγειονομικού ενδιαφέροντος (Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική) οι οποίες και αντιμετωπίζουν μείζον πρόβλημα κυρίως στις κλινικές και τα εργαστήριά τους. Είναι ενα πρώτο βήμα για να επανέλθει το πανεπιστήμιο σε ενα ανεκτό επίπεδο υγιεινής.

Δεύτερον, έγινε γνωστό πως τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση-σύσκεψη των Υπουργών Εργασίας και Παιδείας με εκπροσώπους των εργαζομένων και τη πρυτανεία του ΑΠΘ για να συζητηθεί η εκ νέου η θεσμική επίλυση του προβλήματος των εργολαβιών στο ΑΠΘ.

Στο ΑΠΘ υπάρχουν παράλληλα αυτή τη περίοδο δυο προβλήματα: τα σκουπίδια και οι εργολαβίες. Και τα δυο προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα. Το ΑΠΘ να καθαρίσει από τα σκουπίδια το γρηγορότερο δυνατό και να ελευθερωθεί από τις εργολαβίες οριστικά.
Φαίνεται πως τα πρώτα βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση έγιναν σήμερα…

πηγή: http://aristoteleianea.wordpress.com/

Να σημειώσουμε πως παρόμοια ενημέρωση είχαμε πριν λίγο από το Δ.Σ. Μεταπτυχιακών Φοιτητών Οδοντιατρικής.

Advertisements

~ από eakodent στο Οκτώβριος 15, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: