Το άθλιο παρασκήνιο των Εκλογών Συμβουλίου Διοίκησης ΑΠΘ!

24 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για το συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ. Ουσιαστικά τη νέα διοίκηση του Πανεπιστημίου.

Ο πρύτανης τους ΑΠΘ, κ. Μυλόπουλος, είναι αντίθετος στη διαδικασία όπως και όλοι οι πρυτάνεις σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς με τη νέα μορφή διοίκησης που θέλει να περάσει το Υπουργείο, υποβαθμίζονται οι εξουσίες των τωρινών πρυτάνεων και οι αρμοδιότητες τους. Πολύ απλά και ξεκάθαρα, θίγονται πολλά από τα συμφέροντα τους!

Όλο τον προηγούμενο καιρό, ο Πρύτανης τους ΑΠΘ, δήλωνε πως θέλει το Πανεπιστήμιο ανοιχτό και έτσι πρέπει να είναι και να λειτουργήσει πάση θυσία, τη στιγμή που οι εργολαβικοί υπάλληλοι του έλεγαν «κλείστο ως μέτρο πίεσης». Σήμερα πληροφορούμαστε, ότι ο ίδιος ο Μυλόπουλος, σιγοντάρει τους εργαζόμενους του πανεπιστημίου, ώστε να κλείσουν το πανεπιστήμιο τις επόμενες ημέρες και να μην πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Αυτό βέβαια φανταζόμαστε για κάποιες μέρες, μέχρι αυτή να παγώσει και να ικανοποιηθεί έτσι το «θέλω» της πρυτανείας και μετά ο καθένας ξανά στο δρόμο του…!

Είμαστε 2 ημέρες πριν την διαδικασίας και δεν έχει σταλθεί κάποιο επίσημο έγγραφο από την πρυτανεία στις σχολές  σχετικά με αυτή!

Δεν γνωρίζουμε ακόμα επίσης, αν υπάρχουν υποψηφιότητες. Υπάρχει επίσης η άποψη ότι δεν έχουν κατατεθεί οι όποιες υποψηφιότητες καθώς το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ είναι υπό κατάληψη από τους εργολαβικούς υπαλλήλους που συνεχίζουν το αγώνα τους εδώ και ένα μήνα. Επίσης πληροφορούμαστε σήμερα ότι το μόνιμο προσωπικό του ΑΠΘ και τα τα Ιδ.Αχ. σκοπεύουν να απεργήσουν τις επόμενες ημέρες. Αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν από τα κεντρικά των σωματείων αυτών, ουσιαστικά, διευκολύνοντας την επιθυμία της Πρυτανείας. Ανάλογο αποτέλεσμα, μπορεί να έχει και η δράση των εργολαβικών υπαλλήλων, δηλαδή, κλειστή πρυτανεία, άρα δεν γίνονται εκλογές, άρα ικανοποιείται ο Μυλόπουλος. Όχι βέβαια ότι, στόχος είναι η εφαρμογή ενός νόμου, του τροποποιημένου νόμου Διαμαντοπούλου, που βρίσκεται σε πολλά σημεία εκτός τόπου και χρόνου σε σχέση με την πραγματικότητα του Ελληνικού Πανεπιστημίου.

Την ίδια στιγμή όμως, οι εργολαβικοί καταγγέλουν την πρυτανεία θεωρώντας την υπεύθυνοι για τις πρώτες 52 απολύσεις συναδέλφων τους όπως αναφέρει η ανακοίνωση τους:

Παρασκευή 19/10/2012
          Μετά από ανακοίνωση του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του Α.Π.Θ. ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι στο τεχνικό συνεργείο ότι έληξε η σύμβαση εργασίας τους χωρίς περαιτέρω ανανέωση.

          Σήμερα το πρωί ο Προϊστάμενος του συνεργείου, με εντολή του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης, ζήτησε από τους εργαζόμενους στο τεχνικό συνεργείο να παραδώσουν τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό, κάτι που αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γίνει κατά τη λήξη συμβάσεων ……

          Επίσης η παραπάνω ενέργεια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις της Πρυτανείας ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
          Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι αυτή τη στιγμή 52 συναδελφοί μας θεωρούνται τυπικά απολυμένοι.
          Το Δ.Σ. του Σωματείου καθώς και η Επιτροπή Αγώνα των Εργολαβικών Υπαλλήλων του Α.Π.Θ. καταγγέλλει την ενέργεια αυτή της Πρυτανεία και προχώρησε σε αποκλεισμό του χώρου εργασία του Τεχνικού Συνεργείου σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας.

~ από eakodent στο 22 Οκτωβρίου, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: