Πρώτη μέρα «λειτουργίας» κλινικών προπτυχιακού Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Ξεκίνησαν σήμερα οι κλινικές του προπτυχιακού στην Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ. Για την ακρίβεια, σχεδόν ξεκίνησαν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την προηγούμενη εβδομάδα η εργολαβία της καθαριότητας, η εταιρία «οικολογική» πείστηκε να δώσει ένα προσωπικό ασφαλείας σε ότι αφορά την καθαριότητα στο πανεπιστήμιο. Η Οδοντιατρική σχολή πήρε τρεις καθαρίστριες. Όχι από τις προηγούμενες κυρίες που δούλευαν στη καθαριότητα της σχολής, αλλά κάποιες άλλες. Αυτές, ήρθαν, καθάρισαν κάποιες τουαλέτες άδειασαν κάποιους κάδους, δεν καθάρισαν απ’ όσο γνωρίζουμε κλινικές και έφυγαν.

Σε ότι αφορά το υπόλοιπο προσωπικό της σχολής, οι θέσεις εξακολουθούν να μην έχουν καλυφθεί. Αυτό αφορά εργαλιοδοσίες στις κλινικές της Ακίνητης, Περιοδοντολογίας και Εξακτικής του προπτυχιακού.

Έτσι σήμερα τα πράγματα είχαν ως εξής:

Η κλινική της Ενδοδοντίας λειτουργούσε απ’ το πρωί, και μέσα στο χώρο της κλινικές ήταν και ο κ.Τζιαφάς, ο διευθυντής του εργαστηρίου, με ποδιά ως μέλος της προπτυχιακής κλινικής.

Η Οδοντική Χειρουργική, δίπλα λειτουργούσε και αυτή. Σε συνομιλία που είχαμε με τον εργαλειοδότη της κλινικής βέβαια, μας είπε πως άντε μια βδομάδα να λειτουργήσει η κλινική χωρίς καθαριότητα και μόνο με τη συνδρομή των φοιτητών, κρατώντας ο καθένας την έδρα και το χώρο του καθαρό, αλλά παραπάνω από βδομάδα θα δυσκολέψουν τα πράγματα.

Η Περιοδοντολογία, σήμερα ήταν η μόνη κλειστή κλινική. Ρωτώντας τη γραμματεία του εργαστηρίου, μας εξήγησε (και πολύ σωστά) δε γίνεται να λειτουργεί η κλινική χωρίς προσωπικό (εργαλειοδοσία) και καθαριότητα!

Η Ακίνητη, επίσης ήταν σε λειτουργία. Ο διευθυντής του εργαστηρίου, ο κ.Κοΐδης, βρισκόταν ο ίδιος απ’ το πρωί στο πόστο της εργαλειοδοσίας και εξυπηρετούσε τους φοιτητές στο να κλείσουν τα ραντεβού τους και στη διανομή εργαλείων!

Η Εξακτική, λειτούργησε με τους μεταπτυχιακούς στο ρόλο της εργαλιοδοσίας. Μάλιστα έχει βγει απ’ ότι μάθαμε πρόγραμμα rotation, ώστε κάθε μέρα να είναι διαφορετικοί μεταπτυχιακοί φοιτητές στο πόστο αυτό καθώς επίσης θα έρχεται κάποιες φορές και η εργαλειοδότρια του μεταπτυχιακού, η κ.Αριστέα Γκουντουρά.

Η Κινητή τέλος, λειτούργησε κανονικά, έχοντας πλέον «ανακαινίσει» τη μισή κλινική, καθώς οι έδρες που ήρθαν ως δωρεά από το πανεπιστήμιο του Aarhus (ενώ θα πήγαιναν στην Τανζανία), βρίσκονται πλέον εγκατεστημένες στην κλινική και θεωρούμε ότι είναι αρκετά καλύτερες από τις παλιές έδρες της κλινικής.

Ο κ. Παλαγγιάς  κυρίως όπως και διάφορα μέλη ΔΕΠ εργαστηρίων έκαναν ελέγχους για το πώς λειτουργούν οι κλινικές και αν προχωράει το θέμα της καθαριότητας αυτών, που δυστυχώς δεν είναι ακόμα τελείως διευθετημένο όπως αντιλαμβανόμαστε. Κάποια στιγμή επίσης εμφανίστηκαν στη σχολή οι κυρίες που βρίσκονταν μέχρι πρότινος μέσω εργολαβίας στην καθαριότητα της σχολής και είχαν κάποια στιγμή μια συνομιλία με τον πρόεδρο της σχολής χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς λεπτομέρειες.

Advertisements

~ από eakodent στο Οκτώβριος 22, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: