Ενημέρωση για τις εκλογές του Συμβουλίου και την απεργία των εργαζομένων στις εργολαβίες.‏

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Α.Π.Θ., που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, δεν πραγματοποιήθηκαν, διότι εμποδίστηκαν από μεγάλο αριθμό φοιτητών.

Η επανάληψη των εκλογών θα διενεργηθεί αύριο, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 από 9.00 π.μ. έως 17.00 μ.μ. στο κτίριο της Θεολογικής Σχολής.

Επισημαίνεται ότι οι εκλογές αυτές αφορούν στην ανάδειξη μόνο των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Α.Π.Θ. Τα εξωτερικά μέλη θα επιλεγούν, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 8 παρ. 5β του Ν. 4009/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από το Ν. 4076/2012, από τα εσωτερικά μέλη, τα οποία θα αναδειχθούν από την παραπάνω ψηφοφορία.

Η ανάρτηση των βιογραφικών των υποψηφίων ως εξωτερικών μελών του Συμβουλίου του ΑΠΘ, θα γίνει εντός της ημέρας, καθώς ολοκληρώθηκε η ταχυδρομική τους αποστολή.

2. Αναφορικά με την καθαριότητα και υγιεινή στους χώρους του Α.Π.Θ., ως αποτέλεσμα της απεργίας των εργαζομένων στην εργολαβία καθαριότητας, και ύστερα από την πρόσκληση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας για εκτέλεση υγειονομικού ελέγχου, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών διενήργησε αυτοψία σε χώρους του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012.

Αναμένεται το πόρισμά και οι περαιτέρω ενέργειες.

3. Αναφορικά με την απεργία των εργαζομένων στην εργολαβία καθαριότητας, έγινε γνωστό από την εργολαβική εταιρεία ότι κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εκδικάστηκαν χθες 23-10-2012. Σύμφωνα με την απόφαση ορίζεται ότι 20 εργαζόμενοι οφείλουν να εργάζονται καθημερινά και συγκεκριμένα από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 6.00 το πρωϊ έως τις 2.00 το μεσημέρι, για τον καθαρισμό των τουαλετών και την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους εσωτερικούς χώρους του Α.Π.Θ.

Η εφαρμογή της απόφασης αυτής αρχίζει από σήμερα.

~ από eakodent στο 24 Οκτωβρίου, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: