20 υπάλληλοι καθαριότητας για όλο το ΑΠΘ! Ως πότε…; | Σε αναμονή για το πόρισμα του υγειονομικού ελέγχου

20 υπάλληλοι της εργολαβίες καθαριότητας υπάρχουν αυτοί διαθέσιμοι στο ΑΠΘ και μόνο από το πρωί ως τις 2:00 μμ. 20 υπάλληλοι για πάνω από 50 τμήματα που έχει το πανεπιστήμιο. Φτάνει μόνο να σκεφτεί κανείς ότι στην Οδοντιατρική Σχολή, χρειάζεται να καθαριστούν οι κλινικές στην έσχατη περίπτωση, 2 φορές τη μέρα, μία για το πρωί για τις κλινικές του 5ου-Πτυχίου και μία το μεσημέρι για τις κλινικές του 4ου έτους στις 4:00 μμ., που ούτε αυτό συμβαίνει! Σε κάθε τμήμα δηλαδή με την υπάρχουσα κατάσταση αντιστοιχεί λιγότερο από 0,5 άτομα σε ότι αφορά την καθαριότητα!

Ήδη πολλοί φοιτητές, εργαλιοδοσίες και ΔΕΠ αναφέρουν ότι η κατάσταση δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι για πολύ ακόμα. Έχει γίνει ήδη υγειονομικός έλεγχος στο ΑΠΘ και περιμένουμε το πόρισμα που θα προκύψει, ενώ η πρυτανεία όρισε κάποιον υπεύθυνο ώστε να επιβλέπει το αν αυτοί οι 20 εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά.

Σας κοινοποιούμε την απόφαση που έλαβε σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, το Πρυτανικό Συμβούλιο σχετικά με την καθαριότητα στο ΑΠΘ.

Ανατίθεται στον Πρόεδρο της Επιτροπής παρακολούθησης των εργολαβιών, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης, κ. Ν. Μανουσαρίδη, το έργο της παρακολούθησης της εφαρμογής της αριθμ. 30887/23-10-2012 δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την υποχρέωση 20 εργαζομένων στην εργολαβία καθαριότητας να προσφέρουν καθημερινή εργασία από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 6.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.

 Ο ΠρύτανηςΙωάννης Α. Μυλόπουλος

~ από eakodent στο 25 Οκτωβρίου, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: