Η παντελής φετινή απουσία της δαπ!

 

ImageΕξαφάνιση παράταξης, συναγερμός! Δεν εξηγείται διαφορετικά να μην μπορούν επανειλημμένα να έρθουν στη σχολή 6 έστω απ’ τα 40 περίπου άτομα που ανήκουν στην παράταξη αυτή, την ώρα που έχει οριστεί δσ φοιτητών, σε ώρες μετά το πέρας των μαθημάτων και ενώ οι συνδικαλιστές της βρίσκονται στα τραπεζάκια της σχολής καθημερινά.

 

 

Πιο συγκεκριμένα από τότε που άνοιξε η σχολή η δαπ έχει ειδοποιηθεί δις για τη διεξαγωγή δς ώστε να οριστεί ημ/νια γενικής συνέλευσης και άφησε τους βλάκες από τις λοιπές  παρατάξεις-σχήματα να περιμένουν να εμφανιστεί επί ματαίω και τις δύο φορές. Λες και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής ή δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια λύση εξαιτίας των εβδομάδων που χάθηκαν και την πίεση που δέχονται οι φοιτητές ακολούθως.

 

 

Φαίνεται να επέστρεψε κι αυτή στις αγαπημένες συνήθειές της, την αδιαφορία και τη ραθυμία, την όρεξη μόνο για πάρτυ που έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση άλυτων προβλημάτων. Άραγε γιατί συνδικαλίζονται αν βαριούνται να δράσουν και δεν είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η εκπροσώπηση των φοιτητών. Και πως δικαιολογούν την πρώτη θέση που παίρνουν παραδοσιακά στις φοιτητικές εκλογές, όταν πιο πολύ νοιάζονται για το tichu και τη μπάλα, άλλοι οι οποίοι συμμετέχουν υπό τη σκέπη της στις εκλογές δεν ξέρουν ακριβώς γιατί και όταν συνήθως η παρέα του εκάστοτε υπεύθυνου έχει εργασίες σε συνέδρια με τις πλάτες κάποιων καθηγητών φυσικά, χωρίς να το δικαιολογεί και η εικόνα που παρουσιάζουν ως φοιτητές;

 

 

Μπορεί από τότε που ανοίξαμε να βαίνουν καλώς φαινομενικά τα πράγματα μιας και η σχολή μέχρι το τέλος του 2012, επειδή είναι ματσό και υπερέχει οικονομικά απ’ τις υπόλοιπες έχοντας κάποιο εισόδημα από νοσήλια, σύναψε η ίδια συμβάσεις προσωρινά με τους εργαζόμενους που απασχολούνταν μέσω των εργολαβιών του ΑΠΘ σε αυτή. Διότι το ίδιο το ίδρυμα δεν τις έχει ανανεώσει μιας και τελεί υπό κατάληψη το κτίριο διοίκησης και δεν ξέρουμε κιόλας αν μπορεί με τη μηδαμινή σχεδόν φετινή χρηματοδότηση την ώρα που χρωστάει σε δεη-αέριο από πέρυσι.

 

 

Κάτι ακόμα μάλιστα που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο μπροστά απ’ την εποχή μας είμαστε, είναι που έχουμε κλιματιστικά στις περισσότερες αίθουσες τα οποία προσωρινά (καθώς είχαμε προβλέψει ότι η παιδεία θα ιδιωτικοποιηθεί και τα πανεπιστήμια θα κληθούν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους χωρίς το κράτος) μας κρατάν ζεστούς για όσο δε βαρυχειμωνιάζει μιας και οι δεξαμενές του αερίου του απθ παραμένουν ερμητικά κλειστές και για όσο το πανεπιστήμιο έχει ρεύμα.

 

 

Γι΄ αυτό λοιπόν συνάδελφοι επανενεργοποιηθείτε και σεβαστείτε φοιτητές και αλλήλους συνδικαλιστές.

Advertisements

~ από eakodent στο Νοέμβριος 23, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: