Προεκλογικό ΔΣ Φοιτητών Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κράζουμε τους πάντες, μαζί με τους εαυτούς μας, για το γεγονός ότι δεν έγινε ούτε συνέλευση φέτος, ούτε καν δ.σ. … Σήμερα μετά από περίπου 7 μήνες (!) έγινε τελικά το απαραίτητο για τα τυπικά δ.σ. ώστε να γίνει ομαλά η διεξαγωγή των εκλογών.

Κι ενώ όλα κυλούσαν βαρετά και φαινόντουσαν πλέον οι διαδικασίες αυτές δίχως ιδιαίτερη ουσία έσκασε τη βόμβα η κ.Βαρβάρα! Ήρθε χαρτί από το υπουργείο σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η εκλογή για τα συλλογικά όργανα φοιτητών να γίνεται μετά από ψηφοφορία με ενιαίο ψηφοδέλτιο! Στην αρχή υπήρξε αναταραχή με τα παιδιά της δαπ να κάθονται σε αναμένα κάρβουνα, να υπογράφουν χαρτιά και μετά να σβήνουν υπογραφές και να λένε ότι «δεν το δεχόμαστε, δεν το εφαρμόζουμε»! Στη συνέχεια έγινε η διευκρίνιση ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο αφορά μόνο της εκπροσώπηση των φοιτητών στη Γενική Συνέλευση Τμήματος ή «Συνέλευση» όπως αποκαλείται πλέον.
Κάπως έτσι αποκτήθηκε το ενδιαφέρον που μας έλειπε και ξεκίνησε το δ.σ.! Η πρόταση που κατέθεσα αρχικά (και φυσικά πέρασε) η δαπ ήταν να γίνουν αύριο εκλογές για την εκλογή των εκπροσώπων στο δ.σ. και τις επιτροπές του εκάστοτε έτους και οι αντίστοιχες για τη Συνέλευση να γίνουν σε δεύτερο χρόνο με το σκεπτικό ότι ο Φοιτητικός Σύλλογος δεν θα ήταν έτοιμος αύριο ώστε να γίνουν αυτές οι εκλογές συν το γεγονός ότι θα υπήρχε σύγχυση αν τοποθετούνταν μια έξτρα (7η) κάλπη!

Από την πλευρά τους η Ε.Α.Κ.Ο. πρότεινε να γίνει αύριο η διαδικασία των εν λόγω εκλογών με την τοποθέτηση 7ης κάλπης και η Πασπ προσυπέγραψε την πρόταση αυτή. Το σκεπτικό αυτής της πρότασης είναι η διασφάλιση ότι δεν θα κληθεί ο Φοιτητικό Σύλλογος άλλη μια μέρα σε διαδικασία εκλογών με το ενδεχόμενο να ανασταλεί εκείνη την ημέρα η κλινική, εκπαιδευτική και εργαστηριακή λειτουργία της σχολής! Όλα αυτά σε μια χρονιά που έχουμε χάσει ήδη περίπου 2 μήνες από την εκπαίδευσή μας!

Φυσικά ο μεγάλος φόβος της δαπ ήταν το «ενιαίο ψηφοδέλτιο»! Αυτό αποδείχτηκε όταν στην πορεία και με παρότρυνση ενός εκπροσώπου των ΕΑΑΚ Νομικής προτάθηκε να διεξαχθούν οι εκλογές όπως και παλαιότερα, αψηφώντας το νέο νόμο, κινδυνεύοντας να θεωρηθεί άκυρη η διαδικασία! Εκεί η δαπ συμφώνησε σε σημείο που ήταν έτοιμη να αλλάξει την αρχική της πρόταση!!! Κάτι που καταδεικνύει ότι ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ώστε να γίνουν αύριο οι εκλογές για τη Συνέλευση!!! Αμέσως όμως το μάζεψαν και σε σχετική ερώτησή μας εκείνη ακριβώς τη στιγμή προσπαθούσαν να το σώσουν και να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα λέγοντας ότι κάναν λάθος, ότι δεν ισχύει η πρότασή τους αυτή και εμμένουν στην αρχική τους τοποθέτηση! Για κακή τους τύχη όμως είχαν ήδη ξεγυμνωθεί και έγιναν φανεροί οι σκοποί τους! Να διακινδυνεύουν να χαθεί άλλη μια μέρα λειτουργίας της σχολής ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τον εχθρό που ακούει στο όνομα «ενιαίο ψηφοδέλτιο»!

Η Αρ.Εν. κατέθεσε την ένστασή της για τις δύο προαναφερθείσες προτάσεις από δαπ κ από ΕΑΚΟ-Πασπ διότι έτσι είναι σαν να συμφωνούν στην εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου! Να σημειωθεί πάντως ότι η Ε.Α.Κ.Ο. ήταν εξαρχής αντίθετη με αυτόν τον νόμο και πρότεινε πάντα α αντίδραση έχοντας φτάσει ακόμα και στο σημείο της κατάληψης της σχολής! Δυστυχώς όμως ο νόμος έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται και τούτη τη στιγμή είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι. Επομένως μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει ο σύλλογος φοιτητών χωρίς καμία εκπροσώπηση στη Συνέλευση, αναγκαστικά δεχόμαστε την εκλογή έστω και ενός φοιτητή…

Η Π.Κ.Σ. κατέθετε αλεπάλληλες ενστάσες, κατέθεσε διάφορες προτάσεις που δε γίναν δεκτές και στο τέλος για άλλη μια φορά δεν αναγνώρισε τη διαδικασία και δεν υπέγραψε στα πρακτικά του δ.σ.! Αξίζουν όμως να σημειωθούν τα εξής : Πρώτον, η π.κ.σ. έκανε σαφές ότι δε δέχεται τη διεξαγωγή των εκλογών για εκπροσώπηση των φοιτητών σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ούτε αύριο, ούτε και σε δεύτερο χρόνο. Παρολα αυτά σε σχετική ερώτηση για το αν τελικά γίνουν αυτές οι εκλογές, αυτοί θα κατεβάσουν υποψήφιο, η απάντησή τους ήταν θετική…!!! Δεύτερον, σε μια από τις πολλές προτάσεις της η π.κ.σ. πρότεινε η ΔΑΠ, να έχει 2 μέλη στην εφορευτική επιτροπή, διαφωνώντας με την πρόταση της ΔΑΠ, που ήταν ότι σε περίπτωση ισοψηφίας, η ψήφος της να μετράει διπλά, σε ότι αφορά ενδεχόμενες διαφωνίες της επιτροπής! Το ζήσαμε και αυτό εκεί μέσα.

Αυτά γίναν πάνω κάτω στο πρώτο δ.σ. εν έτει 2013 και συνολικά δεύτερο ή τρίτο για τη σχολική σεζόν! Η εμπειρία αυτή όμως μας έδωσε πολλές απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί δε γίναν δ.σ. φέτος»… Τέλος, όπως είπε εύστοχα ένα μέλος :φέτος το δ.σ. δεν έκανε ούτε καν τα υποχρεωτικά ώστε να μπει στο ελεύθερο…!

Advertisements

~ από eakodent στο Απρίλιος 16, 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: