Η Κατάντια των Φοιτητικών Εκλογών

 

Αύριο πραγματοποιούνται οι φοιτητικές εκλογές στην Οδοντιατρική ΑΠΘ. Πρώτη φορά δυστυχώς με τον νέο νόμο, θα έχουν τόσο λίγο νόημα στην ιστορία του φοιτητικού συνδικαλισμού.

 

Ο νέος νόμος είχε ένα κάρο στραβά, πολλά από τα οποία τα βρήκαμε και θα συνεχίσουν οι φοιτητές να τα βρίσκουν μπροστά τους. Τρανταχτό παράδειγμα, η εξεταστική των επί πτυχίω φοιτητών Οδοντιατρικής. Ένα μήνα τρέχαν όλοι πάνω κάτω να δούμε τι θα γίνει και εν τέλει μας “έσωσε” το “κατ΄ εξαίρεση” διάταγμα.

 

Η Ε.Α.Κ.Ο., προσπάθησε τότε, πολλές φορές να επιχειρηματολογήσει κατά του νέου νόμου. Με το νέο νόμο, χάνεται η παρουσία των φοιτητών στη Γενική Συνέλευση Τμήματος. Ακόμα αναρωτιώμαστε, στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση Τμήματος (τη “Συνέλευση” όπως την μετονόμασαν), αν οι καθηγητές και ο ένας φοιτητής της ΔΑΠ, ψίφησαν, εκτός από την εφαρμογή του Full Mouth και την εφαρμογή νοσηλίων 300 ευρώ για κάθε ασθενή ανεξαρτήτως κόστους! Ο ένας, φοιτητή της ΔΑΠ, που μόνος του ορίστηκε, χωρίς μα συγκληθεί ΔΣ Φοιτητών απ΄όπου επικυρώνεται κάτι τέτοιο.

Κατά, τα άλλα το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως γράφτηκε και στα πρακτικά στην τοποθέτηση της ΔΑΠ, έχει σημαντικό ρόλο. Ένα όργανο που δε συνεδριάζει ποτέ, παρά μόνο για τυπικούς λόγους, που ποτέ δε συνεδρίασε για τα πάμπολλα προβλήματα που είχε φέτος η Οδοντιατρική Σχολή, απαξιώνοντας το ίδιο το όργανο, το σύλλογο του. Και όλα αυτά, επειδή ποτέ, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ, δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τα 6 από τα 11 μέλη του ΔΣ και να πραγματοποιηθεί.

Άρα, με αυτά τα δεδομένα, αύριο καλείται ο κόσμος να ψηφίσει, για κάτι που ουσιαστικά, όπως συμβαίνει τα τελευταία 3 χρόνια ΔΕ θα λειτουργεί. Και όχι μόνο δε θα λειτουργεί, αλλά στα πλαίσια της “αδράνειας” που επιτυγχάνεται, θα μπορούν να γίνονται και αυθαιρεσίες, όπως πχ να οριστεί αυθαίρετα, και επειδή η ΔΑΠ έχει και τη σφραγίδα του συλλόγου, τον εκπρόσωπο των φοιτητών στη Γενική Συνέλευση Τμήματος…

και πάμε τώρα να δούμε υπό ποιές συνθήκες γίνεται η διαδικασία. (βλέπε παραπάνω δημοσίευση)

Advertisements

~ από eakodent στο Απρίλιος 16, 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: