Πρακτικές την Ημέρα των Εκλογών.

Και ερχόμαστε τώρα στην ημέρα των εκλογών. Δε θα αναφερθώ συγκεκριμένα στη σχολή μας. Το τί από τα παρακάτω συμβαίνει ή όχι στη Σχολή μας, από “συνδικαλιστές” συγκεκριμένων παρατάξεων, ας το κρίνει ο καθένας αύριο.

 

Πέραν των κλασσικών μεθόδων που είναι τα τηλέφωνα από υποψηφίους προς φοιτητές: έλα να ψηφίσεις, είμαστε οριακά βοήθα μας, “αν δεν είναι να ψηφίσεις εμένα, σκέφτεσαι μήπως το ενδεχόμενο να μην ψηφίσεις καθόλου; – είσαι και μακρυά, που να τρέχεις κλπ” ή “τουλάχιστον μην ψηφίσεις κανέναν άλλον”), υπάρχουν και άλλες μέθοδοι και εκβιασμοί.

 

“Έλα να ψηφίσεις και βάλε ένα Τικ στον (πχ) Κώστα, ένα σταυρό στο Μάκη και μια βουλίτσα στον Τάδε. Θα το καταλάβουμε αν δεν δούμε το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο”.

Και όλο αυτό, αφού έχουν τάξει στον κάθε φουκαρά ότι μπορεί να φανταστει ο καθένας, ασχέτως αν μπορεί να το ικανοποιήσει ή όχι. Από ένα ποτό, μια έξοδο σε ένα μαγαζί, μέχρι μια έτοιμη εργασία που θα μετρήσει και καλά στο βιογραφικό, μια βοήθεια γιατί πχ υπάρχει κάποιος γνωστός καθηγητής στην επιτροπή του Μεταπτυχιακού ώστε και καλά να του εξασφαλίσει μια θέση. Έχουν ακουστεί και περιπτώσεις, κατά τις οποίες παρατάξεις απειλούσαν φοιτητές, ότι αν δεν ψηφίσουν συγκεκριμένα, δε θα πάρουν πτυχίο.

“Αν θες να πάρεις πτυχίο, ψήφισε μας, να σαι σίγουρος, και θα το καταλάβουμε αν δεν ψηφίσεις”

ΠΑΠΑΡΙΕΣ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.

Κανένας φοιτητής, δεν ορίζει την τύχη του συμφοιτητή του μέσα σε μία σχολή! Κανένας δεν έχει τη δύναμη να ορίζει τις τύχες των υπολοίπων, καμία παράταξη.

Απ’ την άλλη, υπάρχουν και τα άτομα, που ποντάρουν στο “τάξιμο” οπότε και μπορεί να ικανοποιηθεί η όποια επιθυμία τους. Υπάρχουν τα θύματα που είναι και το χειρότερο, φοιτητές που νομίζουν ότι αν δεν ψηφίσουν την τάδε παράταξη δε θα πάρουν πτυχίο και υπάρχουν και αυτοί που ψηφίζουν ενσυνείδητα.

Διάλεξε τί είσαι.

Advertisements

~ από eakodent στο Απρίλιος 16, 2013.

Ένα Σχόλιο to “Πρακτικές την Ημέρα των Εκλογών.”

  1. […] και πάμε τώρα να δούμε υπό ποιές συνθήκες γίνεται η διαδικασία. (βλέπε παραπάνω δημοσίευση) […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: