Τι μας έμεινε από τις φοιτητικές εκλογές 2013-Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ»

Παρελθόν αποτελούν πλέον και οι φοιτητικές εκλογές του 2013. Για τα αποτελέσματα οι περισσότεροι έχετε ήδη ενημερωθεί αν και δεν άλλαξε κάτι σημαντικά σε σχέση με πέρσι. Μόνη έκπληξη ήταν το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό της π.κ.σ. η οποία μέχρι και πριν την καταμέτρηση της κάλπης του Πτυχίου ήταν δεύτερη! Εντέλει όμως κατάφερε να κατακτήσει μια δεύτερη έδρα στο δ.σ. μετά από πολύ καιρό (δεν ξέρω καν αν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο, τουλάχιστον για τα τελευταία 5-6 χρόνια…). Βέβαια πλέον καμία ουσιαστική σημασία δε φαίνεται να έχει αυτό, καθώς το δ.σ. έχει καταντήσει η γλάστρα των οργάνων του φοιτητικού συλλόγου… Τα παιδιά όμως τρέξαν, το πάλεψαν και το κατάφεραν. Εντάξει θα σκεφτεί κανείς άλλο το τρέξιμο για τα προβλήματα της σχολής κι άλλο για την εξεύρεση και εξασφάλιση ψήφων αλλά ας πάμε παρακάτω…

Αξιοσημείωτο ήταν το θέαμα πρωτο-δευτερο-τριτοετών «θερμόαιμων» υποστηρικτών της δαπ που βρίζαν σαν να μην υπάρχει αύριο χωρίς προφανή λόγο ή αιτία! Ας εξηγήσει κάποιος σ’ αυτά τα παιδιά ότι δε βλάπτει και λίγος σεβασμός ειδικά προς μεγαλύτερούς τους! Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί τέτοιο μένος κατά της Ε.Α.Κ.Ο. και της π.κ.σ. αφού δεν προκλήθηκαν σε καμία περίπτωση. Συγκεκριμένα μάλιστα, εκσφενδόνιζαν μπουκάλια με νερό και ειρωνεύονταν συμφοιτητή μας της Π.Κ.Σ. Εκφράσεις του τύπου «σας μ@μησε ο υπεύθυνος (που δεν είναι και τόσο υπεύθυνος της δαπ φέτος ο συγκεκριμένος αλλά anyway)» και άλλες ακόμα ανάξιες αναφοράς αρμόζουν μόνο σε «άτομα» που γνώρισαν τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά χτες!! ΑΝ κατάλαβαν βέβαια την πραγματική σημασία της νίκης τους αυτής…..

Θα σταθούμε όμως στο επίτευγμα της Ε.Α.Κ.Ο.! Συνολικά συγκέντρωσε 58 ψήφους και εκλέχθηκε δεύτερη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το αξιοσημείωτο όμως είναι το γεγονός ότι κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 25 ψήφους από τα τρία πρώτα έτη της σχολής στα οποία δεν είχε κανέναν υποψήφιο! Και αυτό είναι σημαντικό διότι η Ε.Α.Κ.Ο. είναι ένα ανεξάρτητο σχήμα αμιγώς οδοντιατρικό, που δε σχετίζεται με κανένα πολιτικό-κομματικό όνομα όπως ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες παρατάξεις που λάβαν μέρος στις εκλογές! Γιατί όλοι ξέρουμε ότι πάντα υπάρχουν κάποιοι που ψηφίζουν κάποια παράταξη γιατί είναι φιλικά προσκείμενοι στο αντίστοιχο κόμμα… Άρα αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι ψήφοι δεν ήρθαν άκριτα στη Ε.Α.Κ.Ο. λόγω ονόματος ή υποχρέωσης σε κάποιον υποψήφιο ή λόγω φιλίας, άλλα ήρθαν με πλήρη επίγνωση και αναγνώριση του όποιου έργου έχει επιτελέσει το σχήμα! Δεν τα ξέρουμε ακόμα αυτά τα παιδιά (ελπίζουμε όχι για πολύ ακόμα), αλλά θα θέλαμε να τους πούμε ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» για τη στήριξή τους! Μακάρι να τους γνωρίσουμε όλους σύντομα, να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε μαζί τους! Εννοείται ότι ευχαριστούμε για τη στήριξη και όλους τους υπόλοιπους 33 (μαζί με τους εαυτούς μας! :P) και ζητάμε συγγνώμη και κατανόηση για το διαχωρισμό αυτό από τους μικρότερους συναδέλφους μας.
Γιατί αυτή είναι η ουσία της Ε.Α.Κ.Ο.! Μακριά από συμφέροντα, υποχρεώσεις και κεράσματα, παρά μόνο δουλειά και τρέξιμο για το καλό της σχολής, προσπάθεια για επίλυση προβλημάτων και όσο το δυνατόν ενημέρωση του υπόλοιπου μέρους των συμφοιτητών μας!

Όμως για κάποιους από μας το ταξίδι κοντεύει να τελειώσει, για κάποιους εξελίσσεται, ενώ ευχόμαστε για κάποιους άλλους να αρχίσει σύντομα! Γιατί πιστέψτε με αξίζει! Θα το διαπιστώσετε αν αποφασίσετε να πάρετε και σεις μέρος.
Κλείνοντας θα παραθέσω απλά τους εξής στίχους :
Σου λένε «σκάσε και χώνεψε» , μα εσύ σήκω και φώναξε…!

Advertisements

~ από eakodent στο Απρίλιος 18, 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: