Σχέδιο Αθηνά – Τμήμα της «Σχολής Επιστημών Υγείας» η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΘ

Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο, η Οδοντιατρική ΑΠΘ, θα εντάσσεται πλέον στη «Σχολή Επιστημών Υγείας» ως Τμήμα.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε το εν λόγω άρθρο.

Η ιδιαιτερότητα και η μετατροπή της σχολής από «Σχολή» σε «Τμήμα», μέσα από το σχέδιο Αθηνά, έχει να κάνει με διοικητικές αλλαγές στο ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, «ανώτερος» στη σχολή, δε θα είναι η Γενική Συνέλευση της Σχολής όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και ο πρόεδρος. Η σχολή επιστημών Υγείας, όπως φαίνεται και από την αντίστοιχη της Αθήνας θα περιλαμβάνει – Οδοντιατρική, Ιατρική, Κτηνιατρική, Νοσηλευτική.

Κουμάντο και πάνω απ’ όλα θα είναι μια επιτροπή με μέλη ΔΕΠ, απ όλα τα τμήματα και ο πρόεδρος της «Σχολής επιστημών Υγείας». Κάτι τέτοιο όμως δεν θεωρείται αρκετά λειτουργικό γι’ αυτό και ήδη οι προεδρίες των σημερινών τμημάτων Οδοντιατρικής (κ.Παλαγγιάς), Ιατρικής, Κτηνιατρικής ΑΠΘ έχουν συνεννοηθεί προφορικά, ώστε να κρατηθεί όσον το δυνατόν γίνεται έστω και άτυπα, το αυτοδιοίκητο κάθε τμήματος.

Κακά, τα ψέματα, δεν μπορεί να η Οδοντιατρική σχολή, να διοικείται από μέλη ΔΕΠ, πχ της Κτηνιατρικής ή της Ιατρικής καθώς αυτά, δε γνωρίζουν και λογικά μάλιστα, τις ιδιαιτερότητες μιας Οδοντιατρικής Σχολής, με τις κλινικές της κλπ. Έτσι η «προεδρία» της επικείμενης, «Σχολής Επιστημών Υγείας», θα έχει όπως φαίνεται έναν άχαρο ρόλο (τύπου Προέδρου Δημοκρατίας, για να γίνει πιο κατανοητό), με βάση τις προφορικές συμφωνίες των σχολών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής που μετατρέπονται σε «Τμήματα» άρα και μικρότερες διοικητικές μονάδες-οντότητες. Παρ’ όλα αυτά, νομικά θα έχει το πάνω χέρι και θα είναι υπόλογο στη νέα πρυτανεία, το φερόμενο ως «Συμβούλιο Διοίκησης» όπως ορίζει ο νόμος 4009.

Τα παραπάνω, είναι ένα από τα παρατράγουδα που δημιουργεί ο νέος νόμος. Αναμένεται, να αναλυθούν περεταίρω οι επιπτώσεις εφαρμογής του στην Οδοντιατρική σχολής μας αλλά και στο Πανεπιστήμιο.

Advertisements

~ από eakodent στο Απρίλιος 23, 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: