Η Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ αναζητά «επενδυτή» στο πρόσωπο του George Soros!

George Soros

Βρέθηκε «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» για να δώσει λύση στο πρόβλημα της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ!

Γνωρίζουμε όλοι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Οδοντιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, που έχουν να κάνουν κατα καιρούς με διάφορους τομείς. Πέρυσι για παράδειγμα, ελέω της απεργίας και λόγω μαζικής απόλυσης των εργαζομένων της καθαριότητας του ΑΠΘ, δε λειτουργούσε για περισσότερο από 2 μήνες καθώς δε νοείται να δουλεύουν οι κλινικές της σχολής χωρίς καθαριότητα. Σημειωτέον ότι εξυπηρετεί μεγάλες ανάγκες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς η ροή ασθενών άγγιξε τους 14.000 τα τελευταία 2 χρόνια.

Κατά διαστήματα τα τελευταία χρόνια η σχολή αντιμετώπισε πολλά προβλήματα λόγω κυρίως έλλειψης ρευστού από την πολιτεία αλλά και κακοδιαχείρισης. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ η σχολή μέχρι και πριν 2 χρόνια έπαιρνε πάνω από 300.000 ευρώ (και παραπάνω), πέρυσι και φέτος σύνολο πήρε περί τα 13.000 ευρώ. Η σχολή «περπάτησε» με τα κόπων και βασάνων καθώς οι φοιτητές ταλαιπωρήθηκαν, μένοντας πίσω στα μαθήματα τους και στην κλινική τους άσκηση. Κύριοι πόροι, ήταν αυτοί των νοσηλίων του μεταπτυχιακού. Δυστυχώς όμως ούτε και αυτοί επαρκούν και τα προβλήματα εξακολούθησαν. Η προεδρεία μπάλωνε το ένα πρόβλημα και ανέκυπταν δύο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, σαν άλλη Λερναία Ύδρα.

Χθες βγήκε η παρακάτω ανακοίνωση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Καλείστε σε άτυπη συνεδρίαση της Συνέλευσης του Τμήματος την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα10.30 μ. στο αμφιθέατρο του Μανδαλιδείου κτιρίου του Τμήματος Οδοντιατρικής.

 

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Υποβολή από το Οδοντιατρικό Τμήμα αίτησης για την χρηματοδότηση της κλινικής άσκησης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών από την μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΜΚΟ) Open Society Foundations.

Η εν λόγω ΜΚΟ, ανήκει στον επιχειρηματία και «φιλάνθρωπο» George Soros. Σας παραθέτουμε το λινκ της ΜΚΟ http://www.opensocietyfoundations.org/about στο οποίο θα διαβάσετε: (σε μετάφραση)

Η Open Society Foundations δουλεύει για τη δημιουργία ζωντανών και ανεκτικών κοινωνιών των οποίων οι κυβερνήσεις είναι υπόλογοι και ανοικτοί στη συμμετοχή όλων των ανθρώπων.

Επιδιώκουμε την ενίσχυση του κράτους δικαίου. Σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων, καθώς και μια ποικιλία των απόψεων. Δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Και μια κοινωνία των πολιτών που βοηθά να κρατήσει την κυβερνητική εξουσία υπό έλεγχο.

Θα βοηθήσει στη διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών που θα διασφαλίζουν μεγαλύτερη δικαιοσύνη στο πολιτικό, νομικό και οικονομικό σύστημα και τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Πρέπει να εφαρμόσουν πρωτοβουλίες για την προώθηση της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας, καθώς και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Χτίζουμε συμμαχίες πέραν των συνόρων και τις ηπείρους σε ζητήματα όπως η διαφθορά και η ελευθερία της πληροφόρησης.

Η εργασία σε κάθε μέρος του κόσμου, οι Ανοικτή Κοινωνία Ιδρύματα δώσει μεγάλη προτεραιότητα στην προστασία και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Ο «Γεώργιος Σόρος» είναι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε 40 χώρες και έχει αναπτύξει σχέση με άτομα τεράστιας επιρροής σε θέσεις κλειδιά. Άτομα μιας από τις δεκάδες εταιρίας του είχαν σημαντικά πόστα σε κυβερνήσεις των ΗΠΑ.

Τα έχει εξηγήσει παλιότερα ο οικονομικός αναλυτής David Rothkopf μιλώντας στο Al Jazzera.

«Πάρτε για παράδειγμα τους 4 τελευταίους διευθύνοντες σύμβουλους της GS (George Soros). O Harry Poulson έγινε υπουργός οικονομικών, ο Steve Freedman έγινε βασικός σύμβουλος του G. Bush για την οικονομία. Ο Bob Rubin έγινε και αυτός υπουργός οικονομικών και παλιότερα ήταν βασικός σύμβουλος του Clinton. Ακόμα όμως και υπεύθυνος πολιτικού γραφείου επί Bush προερχόταν από την GS. Θα μου πείτε σημαίνει αυτό ότι η GS εκπροσωπεί κάτι κακό; Όχι. Μήπως όμως σημαίνει ότι έχει τρομακτική επιρροή στη πολιτική που χαράσσεται; Ναι.

Xounta IMF

Το ερώτημα βέβαια που θα προκύψει σε κάθε κακοπροαίρετο ακροατή είναι ¨Και τι μας νοιάζουν όλα αυτά;» Η απάντηση είναι ότι η υπόθεση της GS φέρνει στο φως και ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά  με το ρόλο της τράπεζας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Wall Street Journal στις 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε  ένα μυστικό δείπνο στο Μανχαταν με τους προέδρους διαφόρων Hedge-Funds μεταξύ των οποίων η εταιρεία Soros Fund Management. Οι κύριοι αυτοί σχεδίασαν μία κερδοσκοπική επίθεση εναντίον των ελληνικών ομολόγων και μέσο αυτών εναντίον του Ευρώ. O Soros είχε προετοιμάσει το έδαφος, αναφέροντας ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του Ευρώ.  Στόχος του ήταν να πραγματοποιηθεί μία επίθεση του Ευρώ, ώστε να μειωθεί η πίεση που ασκείται στο δολάριο. Η Ελλάδα ήταν φυσικά ο πρώτος αδύναμος κρίκος και ύστερα θα ακολουθούσαν ντόμινο η Ισπανία, η Πορτογαλία, Η Ιταλία και η Ιρλανδία.

O George Soros ο οποίος ελέγχει το George Soros Funds Management είναι ο άνθρωπος που είχε πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες κερδοσκοπικές επιθέσεις στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας και της Ρωσίας, πριν ασχοληθεί με την ανατροπή των φιλορωσικών καθεστώτων στη Κεντρική Ασία. Λίγο μετά το μυστικό δείπνο ο Soros επισκέφτηκε και τη χώρα μας όπου σύμφωνα με την εφημερίδα «Ποντίκι» είχε συνομιλίες με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες. Μέχρι αυτό το σημείο οι πληροφορίες της Wall Street Journal και του αναλυτή Webster Tarpley θύμιζαν ελαφρώς θεωρίες συνομωσίας, όσπου το δίκτυο Βloomberg εξασφάλισε τα πρακτικά του δείπνου.

«Έχουμε τα επίσημα πρακτικά από το λεγόμενο μυστικό δείπνο των ιδεών, όπως είχε αποκαλύψει η WSJ. Ορισμένα από τα μεγαλύτερα Hedge-funds όπως αυτό του Soros, της Sachs και της Brigade συνομωτούσαν για μία κερδοσκοπική επίθεση εναντίον του ευρώ. Σύμφωνα με τα πρακτικά του  δείπνου που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβ. Βλέπουμε ότι ένα από τα θέματα  που συζητήθηκαν είναι η επίθεση εναντίον του ευρώ. Σε δείπνο που πραγματοποιήθηκε   μία εβδομάδα αργότερα, υπήρχε πρόταση για μία κερδοσκοπική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως αναφέρεται η Εθνική Τράπεζα αποτελεί μακροπρόθεσμα ένα μέσο για να διαχειριστούμε την ανησυχία για το χρέος της χώρας. Είναι λοιπόν ένα πολύ βολικό όχημα για να διαχειριστούμε τα προφανή προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα»

Η ιστορία λοιπόν αρχίζει να δένει άριστα με την διήγηση του WT. Είναι μάλιστα η στιγμή που κάνει την εμφάνισή της η GS. « Στη συνέχεια μπαίνουν μία σειρά από ζόμπυ τράπεζες όπως η Goldman Sachs η Mary Lind’s και η Barclays. Πρόκειται δηλαδή για όλες αυτές τις τράπεζες που διέσωσε η Αμερικανική κυβέρνηση. Όλες αυτές οι τράπεζες θα βγάλουν φυσικά κέρδος. Υπάρχει όμως μια πολιτική σκοπιμότητα. Θέλουν να κρύψουν την αδυναμία του δολαρίου.Αυτό που χρειάζεται λοιπόν η Ελλάδα για να γλιτώσει δεν είναι να επιβάλλει μέτρα λιτότητας. Η μόνη σωτηρία είναι να απαγορεύσει την αγορά παραγώγων και των “seethes’”, δηλαδή την ασφάλιση για την μη αποπληρωμή ενός χρέους».

Πηγή: http://istanbulizein.wordpress.com/2010/06/07/%CE%B7-wall-street-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-infowar-9-%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BF%CF%85-2010/ (αξίζει μια ανάγνωση)

Μέσα από τέτοιες διεξόδους, το «λόμπι», η Γενική Συνέλευση της «περιθωριοποιημένης κοινωνίας της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ», προσπαθεί να δώσει λύση στα προβλήματα της, καθώς καλείται στο «ανεπίσημο» να αποφασίσει να ζητήσει τη βοήθεια ενός τέτοιου «επενδυτή-φιλάνθρωπου-στεγνού επιχειρηματία»!

 

~ από eakodent στο 5 Σεπτεμβρίου, 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: