Σχετικά με τον νέο (αναθεωρημένο) τιμοκατάλογο νοσηλείων

Σήμερα, Δευτέρα 2/12/’13, ο κ. Παλλαγιάς κάλεσε τους εκπροσώπους των σχημάτων και των παρατάξεων της σχολής για να μας ανακοινώσει τα νέα νοσήλεια, όπως προκύπτουν από τον καινούργιο τιμοκατάλογο. Ο τιμοκατάλογος αυτός θα περάσει από την Γενική Συνέλευση Τμήματος, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 3/12/’13.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές στα καινούργια νοσήλεια παρατηρούνται σε αυτά της προσθετικής, όπου από 50 ευρώ για κάθε κινητή προσθετική εργασία, που ήταν το παλιό προτινόμενο νοσήλειο, η τιμή του νοσηλείου έπεσε στα 20 ευρώ. Ακόμη, το στήριγμα γέφυρας/στεφάνη ανέρχεται πλέον στα 15 και το γεφύρωμα στα 5 ευρώ, η περιοδοντίτιδα στα 20 ευρώ κλπ. Δυστυχώς, δεν υπήρχαν αρκετά αντίγραφα του νέου τιμοκαταλόγου και γι’ αυτό δεν παρατίθενται πιο αναλυτικά οι αναθεωρημένες τιμές των νοσηλείων.

Ακόμη, μια μεγάλη αλλαγή, όσο αφορά τη Κλινική Συνολικής Αντιμετώπισης (ΚΣΑ), είναι ότι καταργείται το νοσήλειο των 300 ευρώ και θα ισχύουν οι τιμές των νέων νοσηλείων συν 30 ευρώ για κάθε ασθενή ο οποίος θα πληροί τις προϋποθέσεις για την ΚΣΑ. Όλα τα ποσά θα καταβάλλονται προτού αρχίσει οποιαδήποτε εργασία.

Επίσης, ο κ. Παλαγγιάς ανέφερε ότι η σχολή θα επιλέξει μέσω κάποιας μορφής διαγωνισμού ορισμένους οδοντοτεχνίτες με τους οποίους θα συνεργάζεται για τις προσθετικές εργασίες. Με αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να αποδεσμευτεί ο φοιτητής από την εύρεση οδοντοτεχνίτη και να απαλλαχθεί από τις χρηματικές συναλλαγές με αυτόν.

Τέλος, ο κ. Παλαγγιάς ανέφερε ότι οι παραπάνω αλλαγές θα ισχύσουν για όλους τους φοιτητές που εργάζονται στις κλινικές, ανεξαρτήτου έτους όπου βρίσκονται, και θα προσπαθήσει να τις θέσει σε εφαρμογή από το νέο ακαδημαϊκό έτος ’14-’15, κι όχι από 1/1/’14, δηλαδή από το επόμενο εξάμηνο.

~ από eakodent στο 2 Δεκεμβρίου, 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: