Απολογισμός Φοιτητικών Εκλογών | 13/05/2015

13 Μαϊου 2015, Φοιτητικές εκλογές, Οδοντιατρική σχολή ΑΠΘ.

Αφίσες. Αφίσες παντού. Σκληρή δουλειά έριξαν και οι 3 παρατάξεις για τη μοναδική αυτή αφισορύπανση. Κόσμος πολύς, κυρίως της ΔΑΠ. Κάθε φορά που κάποιος έμπαινε στο χώρο όλη η μπλε πλευρά γυρνούσε και τον κοιτούσε. Όλα τα μάτια πάνω του για να δουν αν παίρνει προσέγγιση. Κάθε φορά που κάποιος έμπαινε από την πόρτα δίπλα στη μηχανογράφηση ΠΚΣ και ΑΡΕΝ προσέγγιζαν με έντυπα και μπλα μπλα. Εκνευρισμός μερικές φορές γιατί ο ένας καταχραζόταν το χρόνο του άλλου με τον πολυπόθητο ψηφοφόρο. Εμείς κάπου στη μέση, με ένα ενημερωτικό που γράψαμε οι ίδιοι, για το τι είναι η ΕΑΚΟ, να το μοιράζουμε δειλά αραιά και που.

Στην μπλε πλευρά ήταν εμφανές ότι επικρατούσε μια αναταραχή και μια περίεργη κινητικότητα. Κάτι σαν άγχος … Ο λόγος άγνωστος. Πιθανόν να είχαν αρχίσει να ανησυχούν λόγω των επεισοδίων στις άλλες σχολές. Πάντως την διέκρινες καθαρά την ένταση τους. Πολύς κόσμος έμπαινε μέσα, τον χαιρετούσαν και πήγαινε καρφί στα τραπεζάκια τους. Πόσα τηλέφωνα είχαν πάρει την προηγούμενη μέρα ένας θεός ξέρει… Ψηφοθηρία και πάλι ψηφοθηρία. Δεν το είχα διαπιστώσει τόσο έντονα μέχρι που….. «Ήρθε και τους ψήφισε γιατί του υποσχέθηκαν μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα της ORAL B!» Έμπαιναν χωρίς τσάντες και έβγαιναν με τσάντες… (Θυμόμαστε την εκδήλωση της ΔΑΠ για την ηλεκτρική αυτή οδοντόβουρτσα , ε;)

Η ώρα της καταμέτρησης των ψήφων. Το show δεν άργησε να αρχίσει με χειροκροτήματα, γροθιές στους τοίχους του μπλε και φυσικά … «Και Α και ΟΥ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ» ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ. Δύσκολο να περιγράψεις με κάθε λεπτομέρεια το κλίμα και τις συμπεριφορές τους την ώρα της καταμέτρησης. Φανατισμός στο έπακρο. Την ήθελαν πολύ τη νίκη, τη χρειάζονταν. Έφτανε η ώρα της αυτοδυναμίας και τα συνθήματα άλλαξαν,με αγαπημένο το «Ξεκουμπώνω, ξεκουμπώνω…»

Αποτελέσματα:

Σύνολο ψηφισάντων 358. Κάπου οι μισοί δηλαδή… Οι άλλοι μισοί που δεν ψήφισαν για ακόμα μια φορά, είναι άραγε ευχαριστημένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα;

ΔΑΠ: 221 ψήφοι (63.6%) Αυτοδυναμία και αποφάσεις πάλι μόνο δικές τους.
ΕΑΚΟ: 64 ψήφοι (18.4%) Θετικό το αποτέλεσμα, δεδομένου της πτώσης του ποσοστού της ΕΑΚΟ τον τελευταίο χρόνο (περσινό ποσοστό 9,5%) λόγω έλλειψης ατόμων. Δεδομένου του ότι δεν κάναμε καν αισθητή την παρουσία μας πριν τις εκλογές λόγω της πρόσφατης ενεργοποίησης των περισσότερων στο σχήμα και του ότι πολλά άτομα από τα μικρότερα έτη πιθανώς δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη της ΕΑΚΟ.

ΠΚΣ: 41 ψήφοι (11.8%) Μειωμένο ποσοστό σε σχέση με πέρυσι. Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του.
ΑΡΕΝ: 12 ψήφοι (3.4%) Στα ίδια περίπου επίπεδα με το περσινό 4,1%.
Λευκά: 9 ψήφοι (2.6%)
Άκυρα: 11 ψήφοι

Μεγάλο μάθημα η μέρα των εκλογών. Βλέπεις, ακούς και αντιλαμβάνεσαι πολλά που σου διέφευγαν για χρόνια. Διαπιστώνεις θλιβερές συμπεριφορές από ορισμένους, εντυπωσιάζεσαι από άλλους. Σίγουρα πάντως φεύγεις με πολλές σκέψεις.

Μετά τον πανηγυρισμό της νίκης γυρίσαμε ξανά στην άκρα του τάφου σιωπή και την κλασική απραξία. Τόση απραξία, που ενώ στοχεύαμε στην πραγματοποίηση ΔΣ 2 μέρες μετά για τον ορισμό των μελών του ΔΣ και των επιτροπών έτους φτάσαμε αυτό να συμβεί 2 εβδομάδες μετά. Μετά από πολλές προτάσεις για ημερομηνίες και ώρες και αρκετές πιέσεις προς τη ΔΑΠ που αυτοδύναμη έχει τα τυπικά δικαιώματα να το καθυστερεί όσο επιθυμεί.

Τουλάχιστον πέρασε ομόφωνα η πρόταση της ΕΑΚΟ για Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 03/06 και ώρα 12:00 μ.μ. στο Μπλε αμφιθέατρο με θεματολογία: Απολογισμός της λειτουργίας της ΚΣΑΑ, Απολογισμός της δράσης του ΔΣ τη χρονιά που πέρασε και Οργάνωση της δράσης του φοιτητικού συλλόγου όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της σχολής από τον Οκτώβριο.

Ευελπιστούμε η χρονιά που έρχεται να αποδειχθεί περισσότερο δημιουργική όσον αφορά τη δράση του φοιτητικού συλλόγου. Με ενεργοποίηση ατομική αλλά προπάντων συλλογική. Με φοιτητικό σύλλογο οδοντιατρικής που δεν θα δρα σαν ΕΑΚΟ, ΔΑΠ, ΠΚΣ και ΑΡΕΝ αλλά απλά ως ένας ενιαίος φοιτητικός σύλλογος που θα εκφράζει το σύνολο των ατόμων που τον απαρτίζουν.

~ από eakodent στο 2 Ιουνίου, 2015.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: