Καλησπέρα και καλή (φοιτητική) χρονιά!

Στις 21/10/16 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών. Για την ενημέρωσή σας, παραθέτουμε τα πρακτικά. Tα συμπεράσματα δικά σας… Για οποιαδήποτε απορία σχολιάστε από κάτω.

21/10/2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ: ΘΕΜΑ: Ακτινολογικό και αίθουσα laser.

  • Ψήφισμα ΔΑΠ: για ακτινολογικό και laser

Γνωρίζουμε ότι πρόκειται να γίνει μετεγκατάσταση του ακτινολογικού στο ισόγειο στην περιοχή ανάμεσα στις κλινικές Οδ. Χειρουργικής και Ενδοδοντολογίας (κλινικές ΚΣΑΑ). Η μετακίνηση αυτή μας βρίσκει θετικούς καθώς:  1. Διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς με αυτόν τον τρόπο όλες οι υπηρεσίες θα βρίσκονται στον ίδιο όροφο, στο ισόγειο. (μηχανογράφηση, ταμείο, ακτινολογικό)

2.Μειώνεται η ταλαιπωρία των φοιτητών, καθώς δε χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνουν στους ορόφους για τη λήψη ακτινογραφιών κατά την κλινική τους άσκηση στην  ΚΣΑΑ.

  1. Η χρηματοδότηση της μετακίνησης αναλαμβάνεται αποκλειστικά από χορηγίες, κι έτσι δεν επιβαρύνεται οικονομικά η σχολή.

Στα πλαίσια αυτής της μετακίνησης προτείνουμε να ξεκινήσει η πρακτική άσκηση των φοιτητών στη λήψη ακτινογραφιών πάνω σε προπλάσματα προσομοίωσης στο ακτινολογικό από το 2ο έτος, καθώς μέχρι τώρα η πρώτη τους επαφή με αυτή τη διαδικασία παρατηρείται στο 4ο έτος κατά την έναρξη της κλινικής άσκησης. Επίσης, προτείνουμε οι απαιτούμενες εργασίες για τη μετεγκατάσταση να πραγματοποιηθούν σε κενό χρόνο για την σχολή για να μη διαταραχθεί η κλινική άσκηση των φοιτητών. Π.χ. διακοπές

Όσον αφορά τη δημιουργία αίθουσας laser, εγκρίνουμε αυτή την κίνηση καθώς νέες τεχνολογίες αποτελούν το μέλλον της επιστήμης μας και προτείνουμε την καθιέρωση μαθημάτων laser στο Π.Σ. όχι μόνο ως επιλογή αλλά και ως μάθημα κορμού όπως πρέπει να συμβεί άλλωστε και με άλλα όπως εμφυτεύματα, cad cam κλπ.

ΕΑΚΟ: ΛΕΥΚΟ

ΠΚΣ: ΚΑΤΑ

Το ψήφισμα περνάει

Τοποθέτηση ΕΑΚΟ: Όσον αφορά τη χρηματοδότηση είμαστε επιφυλακτικοί διότι προέρχεται από ιδιωτικό φορέα, επιπλέον υπάρχουν άλλα μείζονα προβλήματα στη σχολή για τα οποία δεν έχει βρεθεί λύση. Δε θεωρούμε ότι δημιουργείται πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασθενών, ωστόσο είναι θετικό τα παιδιά από το 2ο έτος να έρχονται σε επαφή με το αντικείμενο.

Σε περίπτωση που γίνει η μετεγκατάσταση επιβάλλεται να γίνει σε κενό χρόνο ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργία της σχολής.  Τέλος, όλες οι διαδικασίες χορηγιών οφείλουν να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και να γίνεται η σχετική ενημέρωση των φοιτητών.

Τοποθέτηση ΠΚΣ:  Καταψηφίζουμε το ψήφισμα της ΔΑΠ. Διαφωνούμε με τη λογική ο φοιτητικός σύλλογος να γίνεται πατερίτσα του Προέδρου της σχολής στο καθετί θέλει να κάνει, ουσιαστικά να χειροκροτάει όλη την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που βάζει συνεχώς περισσότερα εμπόδια στους φοιτητές της σχολής να σπουδάσουν, υποβαθμίζει την εκπαίδευση και καταστρέφει το εργασιακό της μέλλον. Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ εδώ και 3 βδομάδες έχουν καλέσει 10 φορές το ΔΣ να συνεδριάσει χωρίς αποτέλεσμα.  Να συνεδριάσει για τα πραγματικά προβλήματα δηλ. τις ώρες της θεωρίας που έχουν κοπεί, την υποβάθμιση της κλινικής άσκησης και την ίδια ώρα πετάνε συναδέλφους μας έξω από τις εστίες και τους λένε να πάνε σπίτια τους, για το γεγονός ότι πληρώνουμε μία σειρά εργαστηριακών εξοπλισμών, σημειώσεις και συγγράμματα την ίδια ώρα που οι οικογένειές μας αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μας σπουδάσουν. Γι’ αυτό το λόγο η ΔΑΠ έκανε τα πάντα για να μην συνεδριάσει και να μην οργανωθεί η πάλη των φοιτητών. Η στάση της ΔΑΠ είναι υποκριτική όταν λέει ότι σκέφτεται τις ανάγκες των φοιτητών, στην πραγματικότητα εξυπηρετεί όλους τους σχεδιασμούς στο Τμήμα στη λογική πάντα του πως η παιδεία θα γίνεται εμπόρευμα, οι φοιτητές πελάτες και οι επιχειρήσεις να καθορίζουν το τι θα μαθαίνουν οι φοιτητές και πως θα κατευθύνεται η έρευνα.Διαφωνούμε με τη χρηματοδότηση από χορηγούς, ο φοιτητικός σύλλογος να παλέψει για κρατική χρηματοδότηση, επιστροφή αποθεματικών που η κυβέρνηση έχει κλέψει. Επιστημονικά υπεύθυνος φορέας για τις αλλαγές στη σχολή είναι η συνέλευση τμήματος που θα αποφασίσει για τα όποια ζητήματα. Διαφωνούμε με το σχεδιασμό να ενταθεί το παζάρι γνώσης που γίνεται με το να πουλάει η σχολή πιστοποιήσεις για laser, την ίδια ώρα που η γνώση μεταφέρεται σε ακριβοπληρωμένα μεταπτυχιακά. Είναι υποκριτική η στάση της ΔΑΠ για ένταξη επιπλέον μαθημάτων όταν η πολιτική που εφαρμόζει τόσα χρόνια οδηγεί στην υποβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και μείωση των μαθημάτων. Καλούμε τους φοιτητές να μην περιμένουν τίποτα, να οργανώσουν την πάλη τους για ολοκληρωμένη μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα.

 

  • 1ο Ψήφισμα ΕΑΚΟ: για Γ.Σ. Τετάρτη 2/11/2016

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του συλλόγου φοιτητών του τμήματος με θέμα την ενημέρωση των φοιτητών για τις αλλαγές στη σχολή και τη λήψη αποφάσεων σε σχέση με αυτές, την Τετάρτη 02/11/16.

ΔΑΠ: ΚΑΤΑ

Τοποθέτηση ΔΑΠ: Καταψηφίζουμε. Θεωρούμε ότι πρέπει να τρέξει το εξάμηνο, να δούμε πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα και με συγκεκριμένη θεματολογία Γ.Σ.  σε επόμενο ΔΣ.

Τοποθέτηση ΕΑΚΟ:  Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της ΔΑΠ να καταψηφίζει τη Γ.Σ. ειδικά ενώ έχει προηγηθεί ενημέρωση των εκπροσώπων της από τον Πρόεδρο για θέματα που πρόκειται να επηρεάσουν άμεσα τη ζωή των φοιτητών. Η ενημέρωση των εκπροσώπων του Δ.Σ. γίνεται με στόχο να ενημερωθούν όλοι οι φοιτητές για τα θέματα της σχολής. Η ΔΑΠ διατηρεί για αγνώστους λόγους μυστικοπάθεια αποκλείοντας το Σύλλογο των φοιτητών από τα κοινά.

Αντιπαραθετικό ΠΚΣ: για Γ.Σ. του συλλόγου στη 1 του μήνα στις 12:00 στο μπλε αμφιθέατρο με θεματολογία τις πολιτικές εξελίξεις, τις εξελίξεις μέσα στη σχολή και την οργάνωση της πάλης του Σ.Φ.

ΔΑΠ:ΚΑΤΑ

Το ψήφισμα δεν περνάει.

Τοποθέτηση ΠΚΣ: Η στάση της ΔΑΠ είναι προκλητική, ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι το ΔΣ δεν είναι στο πλάι των φοιτητών, δε σκέφτεται τις ανάγκες τους και δεν σκέφτεται τους φοιτητές, ίσα ίσα μπαίνει μπροστάρης στη συνολική χειροτέρευση της ζωής των φοιτητών.

 

  • 2ο Ψήφισμα ΕΑΚΟ: για ονομαστική ψηφοφορία

Ζητάμε την καθιέρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας στο ΔΣ έτσι ώστε να παρευρίσκονται όλα τα εκλεγμένα μέλη του στις συνεδριάσεις.

ΔΑΠ: ΚΑΤΑ

ΠΚΣ: ΥΠΕΡ

Το ψήφισμα δεν περνάει.

Τοποθέτηση ΕΑΚΟ: Το σύνολο των ατόμων που αντιστοιχούν στις έδρες της ΔΑΠ δεν παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις τις περισσότερες φορές, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον.

  • Ψήφισμα από κοινού ΕΑΚΟ και ΠΚΣ: Το ΔΣ να συνεδριάζει σε σταθερή ώρα και μέρα, την Παρασκευή στις 12:00, με συγκεκριμένη θεματολογία που θα ανακοινώνεται στους φοιτητές τις σχολής.

ΔΑΠ: ΚΑΤΑ

Το ψήφισμα δεν περνάει

Τοποθέτηση ΔΑΠ: Το πρόγραμμα των φοιτητών είναι μεταβαλλόμενο. Δεν το γνωρίζω την συγκεκριμένη στιγμή.

 Τοποθέτηση ΕΑΚΟ: Τα μέλη του ΔΣ έχουν ευθύνη να παρευρίσκονται από τη στιγμή που έχουν εκλεχθεί, θεωρούμε ότι μία παράταξη με 8 βασικούς και 8 αναπληρωματικούς είναι αδιανόητο να αδυνατεί να συγκεντρώσει τον ελάχιστο αριθμό που αντιστοιχεί για να συνεδριάσει το ΔΣ.

  • 1ο Ψήφισμα ΠΚΣ: Να έχει δικαίωμα το ΔΣ του ΣΦ να παρευρίσκεται στις Συνελεύσεις Τμήματος χωρίς δικαίωμα ψήφου για να μπορεί να ενημερώνει τους φοιτητές.

ΔΑΠ: ΥΠΕΡ

ΕΑΚΟ: ΥΠΕΡ

Το ψήφισμα περνάει

Τοποθέτηση ΔΑΠ: Το θεωρούμε θετικό εφόσον προβλέπεται από τη νομοθεσία.

  • 2ο Ψήφισμα ΠΚΣ: Οργάνωση πάλης ΦΣ

 ΔΑΠ: ΚΑΤΑ

ΕΑΚΟ: ΛΕΥΚΟ

Το ψήφισμα δεν περνάει

 Τοποθέτηση ΔΑΠ: Δε θέλουμε να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο

Τοποθέτηση ΕΑΚΟ: Συμφωνούμε με τις περισσότερες τοποθετήσεις, μερικές τις θεωρούμε μη υλοποιήσιμες λόγω της δεδομένης οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Αρχίσαμε λοιπόν, αν και αργήσαμε. Με λίγα λόγια, συνεδρίαση ΔΣ μόνο όταν και εάν υπάρχουν κέφια με ολίγον συμφέρον… ΟΧΙ στη Γενική Συνέλευση, μη τυχόν και μάθει κανένας φοιτητής τι συμβαίνει στη σχολή του… ΝΑΙ στις χορηγίες από παντού, αλλά δε βαριέσαι, τα λεφτά να μπαίνουν… Και πάνω απ’ όλα, Διοικητικό Συμβούλιο Φοιτητών που βρίσκεται συνεχώς(!?) στο πλάι των φοιτητών με «ΠΡΑΞΕΙΣ, ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ» βεβαίως, βεβαίως.

Και τα πρωτότυπα:

~ από eakodent στο 23 Οκτωβρίου, 2016.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: